Рік тому леверкузенський Баєр розпочинав сезон німецької Бундесліги як зазвичай — із помірними амбіціями колективу, але з дуже великими, як виявилось, амбіціями головного тренера Хабі Алонсо, що в підсумку призвело до перемог як у чемпіонаті, так і в Кубку Німеччини, і майже завершилось єврокубковим трофеєм та сезоном узагалі без поразок. Такого німецький футбол не бачив навіть у найкращі часи мюнхенської Баварії останніми роками.

І вже в новій кампанії "фармацевти" продовжили свої танці з вогнем, спочатку в Суперкубку Німеччини проти Штутгарта, а потім і в чемпіонаті, коли поїхали в гості до менхенгладбахської Боруссії й перемогли на останніх секундах компенсованого часу. Отже, РБ Лейпциг у другому турі, на тлі двічі по 2:3 минулого сезону, мав готуватись до найгіршого з можливих випробувань на БайАрені.

І перший тайм дійсно складався таким чином, що "Червоним бикам" годі було й сподіватись на успіх. Не минуло й десяти хвилин, як Баєр створив та змарнував дві дуже гарні нагоди забити, коли Тапсоба та Інкап’є пробивали біля правої стійки чужих воріт головами, але одному завадив відзначитись Гулачі, а удар другого прийняла на себе поперечина.

А далі стався момент, після якого цю гру можна було б достроково завершити, але дивом обійшлось. Удар через себе в центрі штрафного на завершення подачі кутового з правого флангу від Боніфейса прийшовся в голову Айдара, замість м’яча. Гравця Ред Булла миттєво оточили лікарі, однак він навіть не втратив свідомість. Однак гру продовжувати після такого ніхто при тямі йому б не дозволив.

Розе, вочевидь, дуже перелякався за свого підопічного, тому під час наступного схожого епізоду за участі гравця гостей визвірився на арбітра й за мить отримав два попередження та пішов знайомитись із фанатами "фармацевтів" на трибунах. Ті були шоковані, але раді від несподіваної кампанії. У другому таймі тренера все ж таки вигнали на верхні яруси, до статистичних оглядачів.

А тим часом команда Розе встигла пропустити аж двічі. Причому голи Баєра були настільки красивими та елегантними, що тільки й милуватись ними можна було. Спочатку Клостерманн подарував Фірмпонгу можливість переграти Гулачі на правому фланзі власних володінь, а потім і Вірц не пошкодував пасу на Грімальдо всередині чужого штрафного.

Однак із перевагою в два м’ячі Баєру так і не дали завершити цей тайм, бо банально захист господарів своєю позиційною помилкою під час подачі Генріхса з правого флангу на Кампль на це не заслуговував. Тож 2:1, і вже не настільки яскрава перевага леверкузенців перед другою половиною матчу.

Після перерви в футбол намагались грати команди вже більш обережно, але не без гостроти. Постійно працювали фланги в Баєра, однак не настільки ефективно, як до цього — усі подачі, так чи інакше, ліквідовували захисники або воротар. А от у контратаку господарі пропускали суперників немов це було продовження матчу проти Штутгарта за Суперкубок.

І двічі ловив опонентів на цьому Лейпциг зусиллями Опенда, якому асистували по різні боки поля Шешко та свіжий Нуса. Останній гол гості забили за 10 хвилин до завершення гри, коли команда Алонсо вже відчувала агонію від того, що може не те, щоб не виграти цю гру, а взагалі програти вперше за бозна-скільки часу в чемпіонаті. І так воно й сталось. "Фармацевти" програли, хоча й багато разів спробували цьому запобігти. Гулачі також може забрати собі велику частку цього успіху.

У наступному турі леверкузенський Баєр гостюватиме в Гоффенгайма, а РБ Лейпциг прийматиме берлінський Уніон.

Баєр — РБ Лейпциг 2:3
Голи: Фрімпонг, 39, Грімальдо, 45 — Кампль, 45+7, Опенда, 57, 80

Баєр: Коварж — Тапсоба (Артур, 86), Та, Інкап’є — Фрімпонг (Телла, 77), Алейш, Джака, Грімальдо — Тер’є (Адлі, 71), Вірц — Боніфейс (Шик, 77).

РБ Лейпциг: Гулачі — Клостерманн, Люкеба, Бітшиабу — Генріхс (Вермерен, 89), Айдара, Кампль (Баумартнер, 89), Раум — Сімонс — Опенда (Поульсен, 89), Шешко (Нуса, 67).

Попередження: Фрімпонг, Тапсоба — Клостерманн.