Мрії та декларації щодо намірів боротись за найвищі місця в турнірні таблиці повинні мати місце виключно під час підготовчого періоду до нового сезону, тоді як безпосередньо за його перебігом уже потрібно спиратись виключно на власні здобутки. Міланський Інтер та Рома, вочевидь, трохи загубили в пам’яті прописні істини футболу, тож к амбітному очному двобою в рамках восьмого туру італійської Серії A підійшли геть на тих позиціях, які б хотіли посідати перед початком міжнародної павзи.

Шоста та сьома сходинка, за переваги всього в один пункт із боку гостей, не відповідали забаганкам команд Сімоне Індзагі та Жозе Моуріньо, тим паче що обидві сторони йшли на тривалу перерву з поразками. Бергамаська Аталанта скривдила "вовків" (1:0), тоді як фріульський Удінезе вчергове підтвердив реноме одного з найбільш незручних колективів для загальновизнаних грандів італійського футболу (3:1). Як підсумок, Інтер та Рома продовжили власні черги "шахових" результатів із постійними втратами очок, від чого раділи виключно прямі конкуренти.

Без Жозе Моуріньо в технічній зоні "вовки" були не схожі самі на себе на стартових хвилинах цієї гри. Рома зачинилась у захисті, що дозволило Інтеру, незважаючи на всі проблеми команди Сімоне Індзагі, домінувати у володінні м’ячем та створювати потенційні гольові моменти. Перший сигнал тривоги від Лаутаро гостьовий колектив зрозумів не до кінця, хоча Патрісіу й без того зупиняв м’яч на лінії воріт, після удару головою від суперника. Повторне попередження у вигляді незарахованого голу від Джеко через офсайд у центрі штрафного також столичним клубом було проігнороване.

Інтер заради створення цих моментів витратив чимало зусиль, через що ненадовго був змушений відійти з чужої половини заради того, аби повернутись із повноцінним забитим м’ячем уже на завершення першої півгодини зустрічі. Дімарко вперше забив у Серії A, завершивши передачу Барелли до центрального входу до штрафного, а захисник із неробочої правої ноги пробив низом у лівий кут.

І лише після цього Рома почала отримувати власні моменти на чужій половині поля, завдяки чому одразу запрацював увесь креативний фронт команди Жозе Моуріньо. Пауло Дібала не змушував чекати заради свого чергового голу в футболці "вовків", на 39 хвилині завершивши подачу з лівого флангу від Спінаццоли на дальній бік штрафного. Бойова нічия була не до кінця логічним підсумком першого тайму, оскільки "змії" все ж таки виглядали більш привабливо в атаці.

Не згоден був би колектив Індзагі на мирову й після завершення відпочинку, бо Інтер почав настільки ж потужно, наскільки на 63 хвилини ввігнав м’яч у поперечину Чалханоглу своїм фірмовим штрафним ударом із лівого флангу. Захист Роми тими хвилинами переживав далеко не найкращі часи, бо майже кожну атаку суперники доводили до завершального удару.

На цьому тлі навіть поодинокі випади гостей увижались екзотикою, і що вже казати про епізод на 75 хвилині, коли рідкісний штрафний у глибині поля завершився гольовою подачею Пеллегріні на голову Смоллінгу, який, як виявилось потім, і встановив остаточний рахунок. Багато було спроб у Інтера заводити до чужих володінь із м’ячем потому, однак Індзагі перемудрував із замінами, через що гра його команди під фінальний свисток фактично зупинилась.

У наступному турі міланський Інтер гостюватиме в Сассуоло одразу після домашнього протистояння проти каталонської Барселони в рамках Ліги чемпіонів УЄФА, а Рома вдома гратиме проти Лечче, тоді як за кілька днів до цього зустрінеться на Стадіо Олімпіко зі севільським Бетісом у рамках Ліги Європи.

Інтер — Рома 1:2
Голи: Дімарко, 30 — Дібала, 39, Смоллінг, 75

Інтер: Ханданович — Шкрініар, Ачербі, Бастоні (Госенс, 82) — Думфріс (Белланова, 78), Барелла, Асллані (Мхітарян, 77), Чалханоглу (Корреа, 78), Дімарко — Мартінес, Джеко.

Рома: Патрісіу — Манчіні, Смоллінг, Ібаньєс — Челік, Крістанте, Матич, Спінаццола — Дзаньоло (Дзаньоло, 85), Пеллегріні (Камара, 81) — Дібала (Абрагам, 58).

Попередження: Асллані, Корреа — Дзаньоло, Манчіні, Смоллінг, Госенс, Барелла