Італійська Серія A, як і решта чемпіонатів у різних куточках футбольної Європи, поступово наближається до свого завершення, а отже з кожним наступним вікендом ситуація в турнірній таблиці стає дедалі гострішою. Зокрема, на Апеннінському півострові ще не визначились із переліком команд, які будуть представляти країну в єврокубках, бо дивовижний прогрес у фінальній частині поточних розіграші міжнародних трофеїв ризикує в підсумку надати країні цікаві опції в майбутньому.

Проте наразі жодна з команд не дісталась до фінальних протистоянь, тож говорити в контексті тридцять другого туру національної першості доводилось про більш актуальні з’ясування сосунків. Зокрема, цікавила нас гра в Римі на Стадіо Олімпіко, де звітного вечора господарювала місцева Рома, а гостями та, за сумісництвом, сусідами за турнірною таблицею для неї був Мілан із Стефано Піолі на чолі.

Коли фанати "джаллороссі" відспівали гімн власного клубу перед початком гри, то залишалось лише поринути до атмосфери запеклого протистояння. Проте саме футболісти своїми діями мали б для нас його таким зробити. Але натомість футбольна спільно отримала доволі посередньої якості спортивне видовище. Багато тактичних дій із обох сторін, дрібних фолів, балачок з арбітром і павзи, павзи та ще раз павзи. Футбол на головній спортивній арені в Італії цього вечора був відсутнім як явище.

Можливо, навіть травма захисника господарів Мараша Кумбулли, якого довелось замінити вже на 15 хвилині, безпосередньо вплинула на таку поведінку гравців. Албанець зазначав пошкодження під час зіткнення з Жиру в центрі власного штрафного, після чого футболісти обох команд намагались уникати подібних епізодів. Хоча, вірніше буде зауважити, що одні хотіли уникати, а інші, накшталт Ібаньєса, постійно провокували їхнє виникнення. Загалом, нормальна така спортивна боротьба, проте не за цим ми зібрались довкола цього матчу.

А тим часом секундомір арбітра намотував чергові кола й минали навіть десятки хвилин узагалі без будь-якого загострення з обох сторін. Такої поведінки власних футболістів не були проти й їхні головні тренери, бо кожен розумів вагу випадкової помилки. Зрештою, зійшлись на тому, що за основний час зустрічі ніхто так і не спромігся влучити в площину, зате кілька разів ледь не зійшлись у божевільному герці за підсумком чергових жорстких фолів.

І все заради того, аби влаштувати якесь шаленство в компенсований час. Рома вийшла до швидкої атаки через правий фланг на 90+4 хвилині за допомоги Челіка, який зіграв до центрального входу до штрафного на Абрагама, а Теммі з-під захисника пробив у дальній кут низом. Але не встигли "вовки" відійти від емоційного святкування в колі власних фанатів, як подачу з лівого флангу від Леау на дальньому куті воротарського завершив Салемакерс. Так, це були перші удари в площини обох воріт від команд за весь матч. Вони ж стали й останніми, але навіть до статистики формально не потрапили.

У наступному турі Рома зіграє в гостях у Монци, а Мілан прийматиме Кремонезе.

Рома — Мілан 1:1
Голи: Абрагам, 90+4 — Салемакерс, 90+7

Рома: Патрісіу — Манчіні, Ібаньєс, Кумбулла (Бове, 15, Камара, 89) — Челік, Крістанте, Матич, Пеллегріні, Спінаццола — Абрагам (Сольбаккен, 90+8), Белотті (Ель Шаараві, 46).

Мілан: Меньян — Калабрія, К’єр (Калулу, 73), Томорі (Тіав, 46), Ернандес — Беннасер (Де Кетеларе, 73), Тоналі — Діас (Салемакерс, 56), Крунич, Леау — Жиру.

Попередження: Матич, Ібаньєс, Крістанте — Томорі, Крунич