Ліга націй УЄФА для когось із уболівальників може здаватись занадто нудним змаганням, проте якщо подібні думки з’являються в головах футболістів тієї чи іншої збірної, то наслідки будуть приблизно такими, як і для національної команди Франції в її квартеті A1. Чинні чемпіони світу та володарі трофею цього напівтовариського турніру перед заключним туром уже точно знали, що не зможуть продовжувати захист власного здобутку, бо схопились за голову занадто пізно.

Та сама Данія, суперник футболістів Дідьє Дешама в останньому матчі групового етапу, перебувала на комфортній дистанції в чотири очки від французів, однак при цьому на один бал поступалась Хорватії через поразку кількома днями раніше під час очного протистояння (1:2). Рівно на таку саму відстань "Les Bleus" уміли відірватись від Австрії, яка йшла останньою, і це при тому, що першу свою перемогу наперед визначені фаворити групи здобули тільки в передостанньому турі (2:0).

Французи прагнули задовільнити власне его, тож не дивно, що саме вони тримали в руках ініціативу на перших хвилинах, коли відчутно затисли суперників до кордонів їхнього штрафного. Креативна група атаки гостей залишала мало шансів своїм опонентам, проте Каспер Шмейхель звичним для себе чином потужно відіграв на останньому рубежі, тож Данія якось перетерпіла цей важкий відтинок гри.

Потрохи "яскраво-червона гвардія" просувалась до центральної лінії, де її плеймейкер Крістіан Еріксен починав робити перші спроби накреслити передачами можливі вільні зони перед чужими володіннями. Цей період відзначився гольовим моментом у Сков-Ольсена, який із правого флангу штрафного не пробив Ареола в ближньому бою, а також забитим м’ячем збоку господарів. На 33 хвилині простріл із лівого флангу від Дамсгора завершив на ближньому куті воротарського Дольберг.

І що після цього почала робити Данія в чужому штрафному! Тут й Ареола дісталось багацько роботи на лінії, і Еріксен почав закручувати до воріт аж із кутового. Зрештою, уся ця вакханалія завершилась прогнозовано — Франція проґавила розіграш кутового з правого флангу від Еріксена, і захисники лише спостерігали за тим, як Андерсен та Ділейні послідовними скиданнями головою готують простір для завершального удару Скова з півкола перед штрафним.

Першу половину гри команди відбігали на одному диханні, і дуже добре, що після перерви їхня завзятість у грі в атаці нікуди не поділась. Данія трохи підсіла на власній половину поля, Франція натомість почала грати в швидкий та наполегливий футбол. Але в підсумку весь цей потужний таран гостей, на чолі з Кіліаном Мбаппе, розбився о надзвичайно впевнену гру Каспера Шмайхеля на лінії воріт. "Датський динаміт" виграв цю битву, але програв у більш глобальному плані через результат паралельного матчу.

Таким чином, від квартету A1 до плей-оф Ліги націй УЄФА потрапила збірна Хорватії, Данія фінішувала другою, тоді як Франція залишила за собою право й надалі брати участь у матчах найвищого дивізіону. Австрія відправилась до ліги B.

Данія — Франція 2:0
Голи: Дольберг, 33, Сков-Ольсен, 40

Данія: Шмейхель — Р. Крістенсен (Ба, 90+1), Андерсен, А. Крістенсен, Мехле — Ділейні (К’єр, 72), Еріксен, Гойб’єрг — Сков-Ольсен (Брайтвейт, 72), Дольберг (Гейлунн, 60), Дамсгор (Ліндстрьом, 59).

Франція: Ареола — Упамекано, Саліба (Клосс, 46), Бадьяшиль — Павар, Чуамені, Камавінга (Фофана, 46), Менді (Трюффер, 65) — Грізманн (Коло Муані, 81) — Жиру (Нкунку, 65), Мбаппе.

Попередження: Ділейні, Гейлунн