Березнева міжнародна пауза зрештою все одно мала б закінчитися, тому нам потрібно було потрохи перебудовуватися на реалії клубного футболу наприкінці звітного тижня. Зробити це краще, аніж за допомогою чергового туру в різноманітних національних першостях було б не можливо, а в суботній частині вікенду до уваги спадала гра 30-го туру іспанської Ла Ліги на стадіоні Балаідос. Місцева Сельта приймала на цій арені мадридський Реал і, як вказував досвід минулих років, на нас очікувало якісне протистояння атакуючих команд.

Карло Анчелотті в звітній грі зміг розраховувати на появу Каріма Бензема, відсутність якого дуже припадала у вічі під час із розгромом програного "вершковими" Ель Класіко перед майже двотижневою перервою (0:4). Звісно, що атака Реалу від цього фактору автоматично стала як більш злагодженою, так і більш небезпечною, що добре зуміли відчути гості вже на перших хвилинах гри. Сельта обрала спочатку захисну модель, проте її головний біль цього вечора — постійні помилки, що аж ніяк не допомагали справі.

Зрештою, тактичний вибір Едуарда Коудета зазнав невдачі досить швидко — господарі пропустили вже на 19-й хвилині через грубу помилку Ноліто, який не знайшов нічого кращого за удар по ногах Едера Мілітао на лівому фланзі власного штрафного під час епізоду без суттєвої загрози воротам. Бензема очікувано підійшов до позначки, та вдало пробив трохи правіше від центру воріт.

Сельті потрібно було також віддати належне в цій грі, бо команда з Віго зовсім не зважала на успіхи суперників під час атак, кожного разу намагаючись відповісти на них власними наступами. Яго Аспас, певна річ, був на першому плані під час цих спроб, проте Куртуа в більшості випадків порався з загрозами з його боку. Лише одного разу мадридці не вгледіли за нападниками суперників, коли на 39-й хвилині Гальярдо завершив подачу Ноліто з лівого флангу ударом головою, бельгійський голкіпер парирував м’яча в дальню стійку, рикошет від якої в підсумку опинився в воротах.

Усе було б добре в тому епізоді, а команди зрештою відправилися на перерву за рівного рахунку на табло, проте Аспас явно заважав Алабі винести м’яча з лінії воріт, при цьому перебуваючи в офсайді. Звісно, що без VAR у динамічному епізоді справа на обійшлась.

Уже на початку другого тайму Сельта зрештою досягла свого, коли Ноліто розстріляв ворота з прострілу Галана з лівого флангу до центру штрафного на 52-й хвилині, після чого потрібно було очікувати гри на загострення від Реалу. Анчелотті трохи додав свіжості власній команді за допомогою замін, одна з яких спрацювала миттєво — Родріго заробив пенальті проходом на правому фланзі штрафного повз Мурільо. Бензема знову відправився до позначки, проте цього разу постріл у лівий кут голкіпер зумів парирувати.

Минули лічені миттєвості після цього епізоду, а арбітр Пабло Гонсалес Фуертес знову був вимушений ставити пенальті в ворота Сельти за фол Кевіна Васкеса проти Менді на протилежному боці штрафного. Тут уже Бензема не схибив, пробивши більш точно в той самий кут воріт, а щодо господарів можна було сказати, що власні шанси на перемогу вони поховали своїми ж зусиллями. Під завісу гри вони те ж усіляко намагалися отримати право на пенальті, проте ці спроби були комічними.

У наступному турі Сельта зіграє в гостях проти Еспаньола, а мадридський Реал проведе домашнє дербі проти Хетафе.

Сельта — Реал 1:2
Голи: Ноліто, 52 — Бензема, 19 (пен.), 69 (пен.)

На 64-й хвилині Карім Бензема (Реал) не забив пенальті (воротар).

Сельта: Дітуро — К. Васкес, Мурільо, Айду, Галан — Белтран (Тапіа, 73) — Мендес (Пінеда, 81), Суарес, Ноліто (Серві, 60) — Аспас, Гальярдо (Серві, 60).

Реал: Куртуа — Л. Васкес (Карвахаль, 61), Мілітао (Начо, 85), Алаба, Менді — Модріч (Вальверде, 75), Каземіро, Кроос (Себальос, 85) — Асенсіо (Родріго, 61), Бензема, Вінісіус.

Попередження: Галан, Гальярдо, Мурільо.