Не дивлячись на те, скільки б зацікавлених поглядів не зібрала довкола себе зустріч між Сельтою та мадридським Реалом напередодні, центральна гра всього 30-го туру іспанської Ла Ліги відбувалася на полі стадіону Камп Ноу у Барселоні, де місцевий однойменний клуб приймав андалузьку Севілью. Команди Хаві та Хулена Лопетегі перед початком гри розділяло усього три пункти на користь "нервіонців", тому битва за звання наступної, після "вершкових", команди в турнірній таблиці обіцяла стати дуже запеклою.

Бажання гостей зіграти "другим номером" було цілком очікуваним фактом, який точно не став несподіванкою для їх суперників. Барселоні, у її стані на момент відходу до міжнародної паузи, саме такий стиль від суперників і був потрібен задля того, аби диктувати власні вимоги на футбольному полі. Каталонці не соромилися брати ініціативу в контролі м’яча, який у підсумку призвів до того, що за весь перший тайм ми майже не згадували навіть про переходи "нервіонців" через центральну лінію поля.

"Блаугранас" тим часом пропонували все різноманіття власних комбінацій, проте зводилися вони до простих дій на завершені атак. Буну суттєво в гру не вступав, хоча пару моментів біля його воріт усе ж таки було. Наприклад, де Йонг мав забивати, коли на самому початку гри йому м’яко накидав до воротарського з правого флангу штрафного Дембеле, проте Френкі головою пробив над воротами. Ще один гарний момент був у Обамеянга перед відходом на перерву, проте ми навряд чи мали очікувати голу з удару в падінні від правого флангу штрафного.

На початку другого тайму Севілья трохи потримала м’яча у власних ногах, та навіть намагалася влаштувати суперникам пастку з високого пресингу, проте все звелося до загрозливої, проте невдалої за виконанням, подачі Наваса з правого флангу на дальню стійку, яку не зміг замкнути Окампос. Після цього знову почався нищівний контроль м’яча збоку Барси, який не завершувався майже до самого фінального свистку.

І це при тому, що каталонці зуміли забити ще на 72-й хвилині, коли Дембеле виявилося достатньо просто зіграти на Педрі у відтяжку, а партнер далі зробив перед чужим штрафним все самостійно, розхитавши суперників серією фінтів, яку завершив пострілом у лівий нижній кут. Щось схоже ми бачили у грі проти Галатасарая в Туреччині, тому вже якось не потрібно було звикати. Солідний гол. Відповіді на нього у суперників не знайшлося.

У наступному турі каталонська Барселона зіграє в гостях проти Леванте, а андалузька Севілья прийматиме Гранада.

Барселона — Севілья 1:0
Гол: Педрі, 72

Барселона: тер Штеген — Алвес, Піке, Гарсія, Альба — Ф. де Йонг, Бускетс, Педрі (де Йонг, 74) — Дембеле (Ніко, 90+1), Обамеянг (Депай, 81), Ферран.

Севілья: Буну — Навас (Монтіель, 78), Кунде, Дієго Карлос, Рекік (Мір, 82) — Гудель (Ен-Несірі, 79), Хордан, Ракітіч — Ламела (Корона, 67), Окампос, Мартіаль (Аугустінссон, 83).

Попередження: Бускетс, Дембеле, Піке — Хордан, Монтіель, Корона, Окампос.