Мадридський Реал перед початком чергового футбольного вікенду бачив перед собою в поточному сезоні ще дві цілком досяжні цілі: виграти чемпіонат та стати володарем кубку Ліги чемпіонів УЄФА. Оскільки в бойові півфінальній дуелі проти англійського Манчестер Сіті, після поразки на Етіхаді посеред тижня (3:4), для "вершкових" наступила оперативна пауза, то всю увагу з їхнього боку автоматично забирала на себе Ла Ліга. Завдання тут було максимально просте, проте й у той самий час дуже відповідальне — не примудритися програти каталонському Еспаньйолу на власному полі в рамках 34-го туру, після чого відсвяткувати дострокове повернення титулу.

Без ротації в такому щільному графіку було не можливо якісно підготувати команду до важливого випробування, тому від Анчелотті ми побачили цікавий хід із переходом Каземіро до пари центральних захисників. Також зрозумілим було те, що реалу доведеться витратити певний час на те, щоб зрештою банально зігратися в новій комбінації виконавців. Цей процес трохи затягнувся майже до середини першого тайму, хоча Реал і в розбалансованому стані становив велику загрозу для захисту суперників.

Наприклад, Маріано Діас настільки активно намагався вхопитися за можливість отримати хоч трохи ігрового часу, що ще до завершення першої чверті ігрової години поцілив головою в ліву стійку чужих воріт. До речі, Модріч активно намагався допомогти партнеру по команді своїми першокласними передачами, проте той мав проблеми з реалізацію. А ось допомогти одноклубникам самостійно — до цього домініканець готовий завжди.

Зокрема, із допомогою Діаса наприкінці першої половини гри перед чужим штрафним отримав м’яча та простріл для фінту й завершального удару в лівий кут Родріго. Бразилець до того навіть устиг показати Маріано приклад того, як забивати з першої спроби, коли вдало зіграв на своїй стороні поля в стінку з Марсело. Варто зауважити, що й захисникові часто скидали м’яча під удар партнери по команді, проте й йому не вдавалося вразити чужі ворота.

Утім, а чи була потреба Реалу кудись поспішати, якщо ще в першому таймі справу було зроблено? Мадридський клуб після перерви споглядав за тим, як суперники намагаються штурмувати ворота Куртуа, що дозволяло Тібо хоча б трохи розім’ятися на лінії. Добивали ж опонентів "бланкос" на методичних контратаках, одну з яких на 55-й хвилині очолив Камавінга, а завершив пострілом із правого флангу штрафного з його передачі Асенсіо.

Уже після цього, фактично під нагородження достроковими медалями, Анчелотті залучив до гри основних виконавців, а Бензема та Вінісіус на завершення оформили черговий м’яч французького нападника. Міг Карім ще й гольовий пас записати на себе, а Іско забити ледь не останній гол у футболці "королівського" клубу, але Родріго зіпсував п’ятий гол власної команди, в офсайді завадивши Дієго Лопесу побачити момент удару. Хоча кого ця кількість голів узагалі цікавила?

У наступному турі мадридський Реал зіграє гостьове дербі проти Атлетіко, у якого титул і був відібраний у звітній грі, а каталонський Еспаньйол на власному полі буде приймати Осасуну.

Реал — Еспаньйол 4:0
Голи: Родріго, 33, 43, Асенсіо, 55, Бензема, 81

Реал: Куртуа — Васкес, Каземіро (Іско, 61), Вальєхо, Марсело — Модріч (Кроос, 59), Камавінга (Фуентес, 74), Себальос — Асенсіо, Діас (Бензема, 60), Родріго (Вінісіус, 75).

Еспаньйол: Дієго Лопес — Відаль, Гомес, Калеро (Давід Лопес, 83), Кабрера — Вільєна (Морланес, 65), Дардер, Еррера (Меріда, 76), Мелендо — Пуадо, де Томас (Ву, 64).

Попередження: Діас, Каземіро.