Сезон для каталонської Барселони формально було завершено в той самий момент, як вона остаточно забронювала за собою підсумкову другу сходинку турнірної таблиці. Як у кращі часи — одразу позаду мадридського Реалу, хоча контекст поточного сезону був геть іншим.

Оскільки мотивація "блаугранас" перед матчем останнього туру іспанської Ла Ліги була біля нульової позначки, то Вільярреал, який звітного вечора завітав на Камп Ноу, хотів скористатися цим задля збереження за собою місця в кваліфікації Лізі конференцій УЄФА.

"Синьо-гранатові" будували власну гру цього вечора за до болі знайомим сценарієм, згідно з якого підопічні Хаві набагато більше володіли м’ячем, аніж суперники. Моментів у Барселони також було вдосталь, проте на завершення атак або Рульї грав відмінно на лінії, або влучність заважала господарям утілити власну перевагу в забиті голи. Вільярреал увесь цей тиск витримував відносно спокійно, хоча за зовнішніми ознаками перевага суперників не викликала жодних сумнівів.

Однак, уже наприкінці першого тайму "блаугранас" припустилися кричущої помилки в захисті, яка стала першою, проте одразу ж результативною. Траоре недопрацював у центрі поля, після чого Парехо видав геніальне закидання на лівий фланг штрафного, де Педраса без зайвих труднощів переграв тер Штегена. Під час перерви Хаві геть нічого не змінював, навіть на тлі невдачі, бо його команда не мала суттєвих нарікань щодо своєї гри.

Барселона розпочала другу половину матчу з рівно також самого тиску на суперників, проте не встигла навіть створити повноцінний гольовий момент, як пропустила ще один швидкий випад. "Жовта субмарина" була дійсно вбивчою, а на 55-й хвилині той самий Траоре добряче підсобив опонентам, коли передачею з правого флангу штрафного подарив м’яча Гомесу в центральній зоні, після чого господарі були остаточно добиті.

Усі спроби Хаві в наступному відтинку гри змінити становище сил на полі, а також намагання його команди відіграти бодай один м’яч, були занадто кволими. Барселона підтискала суперників у пресингу до певного проміжку часу, проте на повноцінне закінчення гри в атаці сил у неї вже не вистачило.

Таким чином, каталонська Барселона залишилася на другій сходинці, а Вільярреал нікуди не подівся з сьомого місця.

Барселона — Вільярреал 0:2
Голи: Педраса, 41, Гомес, 55.

Барселона: тер Штеген — Дані Алвес (Мінгеса, 81), Араухо, Ленгле, Альба — Гаві (Пуч, 71), Бускетс, Ф. де Йонг — Траоре (Дембеле, 56), Обамеянг (Фаті, 57), Ферран (Депай, 71).

Вільярреал: Рульї — Гаспар (Джексон, 67), Альбіоль, Торрес, Педраса (Пенья, 83) — Трігерос (Ор’є, 67), Капу, Парехо, Гомес (Чуквезе, 82) — Ло Чельсо, Алькасер (Еступіньян, 67).

Попередження: Гаві, Бускетс, Альба — Парехо