Мадридському Реалу на честь виходу команди з першого місця групи Ліги чемпіонів УЄФА за участі донецького Шахтаря до раунду плей-оф надали можливість зіграти свій матч тринадцятого туру іспанської Ла Ліги аж у понеділок. А може це був невеличкий утішний презент для чинних чемпіонів країни на честь того, що їм навесні знову доведеться зіграти проти англійського Ліверпуля, хто його знає. У будь-якому випадку для мадридського дербі поміж Райо Вальєкано та "бланкос" виокремлювався цілий день, що виключно підкреслювало важливість цього протистояння.

І начебто не намагався Карло Анчелотті аж занадто мудрувати зі стартовим складом своєї команди цього вечору, проте "вершкові" вийшли на поле якісь розібрані та взагалі не готові до боротьби проти суперників із перших хвилин. Райо ж тим часом обрав саме таку улюблену тактику Реала, і в підсумком змусив принципових опонентів витягати м’яч із сітки власних воріт уже на п’ятій хвилині. Розіграш на лівому фланзі від Альваро та Франа Гарсії завершився прострілом захисника на Комесанью, який у дотик перевів м’яч у дальній кут.

Тактика "блискавок" у цій грі повністю відповідала їхньому прізвиську, бо всі спроби наступів Райо будував виключно під час контратак на чужі ворота. Решту часу господарі поля займались тим, що організовано зустрічали опонентів, проте й у цьому компоненті футбольної майстерності вони дійшли до ладу не одразу. Команда Андоні Іраоли наприкінці тайму раптово розвалилась у захисті, дозволивши суперникам розраховувати аж на два забитих м’ячі.

Спочатку, Реал зусиллями Асенсіо заробив пенальті на правому фланзі, коли проти Марко сфолив Фран Гарсія, але бригада арбітрів дійшла до рішення щодо призначення покарання лише за підсумком перегляду VAR. Модрич потужно пробив у центр воріт, відновивши паритет за рахунком на табло, і вже трохи згодом подача кутового з правого флангу від Асенсіо на дальній стійці знайшла голову Мілітао, який продавив захисника, зумовивши черговий пропущений м’яч для Райо за підсумком стандарту в цьому сезоні.

Тоді здавалось, що господарі поля в цей момент можуть скласти руки, проте вже за кілька хвилин Альваро з лівого флангу штрафного прошив Куртуа в ближній кут, і на табло знову запалав рівний рахунок, що цілком відповідало духу цієї зустрічі. До речі, наговорили обидві команди з арбітром добряче, і в підсумку, уже за ходом другого тайму, головний тренер Райо відправився додивлятись гру за межі технічної зони.

Однак відсутність керманича на робочому місці аж ніяк не згнітила господарів, і на 63 хвилині Альваро спробою перекинути м’яч повз Карвахаля на лівому фланзі штрафного влучив у руку супернику, за що згодом арбітр призначив пенальті. Перший постріл від Трехо прийшовся по центру воріт, проте за спиною гравця, що виконував удар, Карвахаль занадто рано забіг до штрафного, що в підсумку зумовило повторне виконання удару, і Куртуа зрештою не потягнув постріл під праву стійку.

Найбільш цікавим після того був той факт, що Реал узагалі втратив відчуття гри в атаці, тож решту часу безцільно провів із м’ячем на чужій половині поля. Заміни від Анчелотті не допомагали його команді віднайти свою гру, а тим часом суперники продовжували спроби зловити гостей на ще одній контратаці, чого в них так і не вийшло більше зробити. Проте для третьої перемоги поспіль Райо вистачило й цього.

У наступному турі мадридський Реал на власному полі прийматиме Кадіс, а Райо Вальєкано зіграє вдома проти Сельти з Віго.

Райо Вальєкано — Реал 3:2
Голи: Комесанья, 5, А. Гарсія, 44, Трехо, 66 (пен.) — Модрич, 37 (пен.), Мілітао, 41

Райо Вальєкано: Дімітрієвські — Баллю, Лежен, Катена, Ф. Гарсія — Комесанья (Сісс, 80), Валентин — Паласон (Чавварія, 88), Трехо (У. Лопес, 71), А. Гарсія (Санчес, 89) — Камельо (Фалькао, 88).

Реал: Куртуа — Карвахаль (Васкес, 85), Мілітао, Алаба, Менді (Начо, 85) — Вальверде, Чуамені (Камавінга, 69), Модрич (Діас, 79) — Асенсіо, Родріго, Вінісіус.

Попередження: Катена, Трехо, Баллю, Чавварія — Вінісіус, Модрич, Карвахаль, Родріго, Васкес.