Ледь не кожні вихідні українським футбольним уболівальникам доводиться шукати для себе найбільш цікаві протистояння в межах футбольної Європи, і якщо денними матчами нашої Прем’єр-ліги ми поступатись не готові, то щодо вечірніх часових слотів вибір залишається цілком довільним. Цього разу іспанська Ла Ліга змогла заохотити нашу увагу та бажання доторкнутись до величного протистояння доволі гучною афішою під назвою "королівське" дербі поміж Реалом та Реалом Сосьєдад.

"Галактікос" і "справжнім" Реалом, як іноді кажуть в Іспанії, натякаючи на славетне минуле клубу з Сан-Себастьяну. Але цього разу "La Real" завітав до столиці ледь не з порожніми руками, у порівнянні з суперниками, оскільки на старті чемпіонату відверто недобрав дорогоцінних очок у трьох нічийних зустрічах проти Жирони, Сельти (двічі по 1:1) та Лас-Пальмаса (0:0). Однак безпосередньо перед початком міжнародної павзи сталась перемога над Гранадою (5:3), яка дозволила Сосьєдаду набрати загалом хоча б половину від тієї кількості очок, що мали "бланкос".

Це був би не мадридський Реал, якби вже на самому початку гри захист господарів Сантьяго Бернабеу не припустився результативної помилки, після чого решту ігрового часу ми знову б мали говорити про намагання команди Карло Анчелотті самотужки витягнути себе зі скрутного становища. Кубо навіть не встиг розігрітись належним чином, як на п’ятій хвилині передачею до центру штрафного знайшов Барренечеа, а той із другої спроби засмутив Кепу.

На цьому японець не зупинився, і вже за кілька хвилин до сітки воріт Реала полетів його дальній постріл під ліву стійку на завершення зміщення з правого флангу, ось тільки Оярсабаль заважав воротарю суперників побачити момент удару, перебуваючи в офсайді в центрі штрафного. "Галактікос" тоді вирішили не сидіти осторонь, і на 16 хвилині просування Карвахаля на швидкості до правого флангу штрафного завершилось передачею під порожні для Хоселу, але той поцілив у верхній каркас воріт.

Шалена гойдалка була тоді на полі, бо м’яч постійно ходив поміж гравцями та володіннями обох команд, і постійно хтось намагався завдавати ударів. Кепа ще добряче настрибався за ударами суперників, проте й Реміро на протилежному боці поля гравці Мадрида не давали сумувати. Видовище для пізнього вечору було дійсно найвищого ґатунку.

Сосьєдад таким чином дотягнув до свистка на перерву, але на другий тайм вийшов фактично одразу з пропущеним м’ячем від Вальверде, на якого прострілом із лівого флангу під удар на другий темп асистував Фран. Команда Альгуасіля від такого розвитку подій почала втрачати ініціативу, бо хотіла зіграти від оборони, а тут доводилось знову шукати варіанти для атак у відповідь, бо під тиском шансів утриматись було небагато.

Але вже на завершення повної години ігрового часу долю матчу було фактично вирішено, бо "бланкос" завершили свій камбек подачею Франа на голову Хоселу, який із дальньої стійки забив свій перший гол у сезоні. Команді Анчелотті після цього вистачило запалу для того, аби й біля власних воріт не привезти непотрібну небезпеку, і біля чужих створити чимало цікавих ситуацій. А Кубо в підсумку таки вдалось угамувати.

У наступному турі мадридський Реал зіграє в гостьовому дербі проти Атлетіко на тлі візиту берлінського Уніону на Сантьяго Бернабеу в рамках Ліги чемпіонів УЄФА, а Реал Сосьєдад спочатку прийматиме в тому ж турнірі міланський Інтер, а потім так само вдома зіграє проти Хетафе.

Реал — Реал Сосьєдад 2:1
Голи: Вальверде, 46, Хоселу, 60 — Барренечеа, 5

Реал: Аррісабалага — Карвахаль, Рюдігер, Алаба, Фран Гарсія (Начо, 74) — Чуамені (Камавінга, 62) — Вальверде (Васкес, 87), Кроос — Беллінгем — Родріго (Діас, 87), Хоселу (Модрич, 62).

Реал Сосьєдад: Реміро — Траоре, Субельдія, Ле Норман, Тірні — Мендес (Захарян, 81), Субіменді, Меріно, Барренечеа (Шо, 81) — Кубо, Оярсабаль (Садік, 81).

Попередження: Чуамені, Фран Гарсія, Алаба — Меріно, Траоре