Іспанська Ла Ліги тим і знаменита, що за ходом кожного сезону в споконвічну боротьбу за чемпіонський титул поміж каталонською Барселоною та мадридським Реалом полюбляють утручатись інші, подекуди несподівані, претенденти. Хоча Жирону, із урахуванням моделі власності цього клубу, важко було назвати абсолютною сенсацією на старті поточної кампанії, проте появу колективу Мічела на чолі турнірної таблиці посеред поточного тижня було важко оминути стороною в стрічці новин.

Але вже перед початком вихідних "червоно-білі" дізнались, що сусіди по регіону знову їх посунули на другий рядок, тоді як безпосередньо команда мала готуватись на власному полі захищатись від спроб "королівського" клубу не тільки повернути собі втрачені позиції, а й узяти реванш за прикру поразку наприкінці попереднього футбольного року на тому самому Естадіо Мунісіпаль де Монтіліві, де ці дві команди сходились знову.

Про те, що ця гра може стати захопливою, ми почали здогадуватись одразу, оскільки Жирона ввімкнула нечувані оберти у власних атаках, а захист Реалу під тиском почав потрохи тріскатись. Тривати це довго не могло, але кульмінаційний момент цих стартових намагань господарів так і не призвів до взяття воріт — Циганков влучив у стійку ударом головою на завершення подачі з лівого флангу. А незадовго до цього Еррера з убивчої позиції поцілив над воротами з другого поверху. І це лише четверта хвилина тільки встигла набрати чинності!

Реал зрозумів, що так довго може й не протягнути без створення проблем, тож майстерно посунув лінію атаки опонентів подалі від власних володінь, і вже першої ж нагоди організував для себе не просто гольовий момент, а повноцінний забитий м’яч. На 17 хвилині Беллінгем так викрутив стопу на лівому фланзі, що м’яч опустився точно на ногу Хоселу лише на дальній стійці, тоді як Блінд просто залишився не при справах. Так само, як і під час подачі кутового з лівого флангу від Крооса вже за чотири хвилини, яку замкнув Чуамені.

На цьому проблеми для нідерландця не завершились, бо  першому таймі від нього всі втікали як від пішохода, і на 27 хвилині це робив Беллінгем, але цього разу Гассаніга вже не пустив м’яч у сітку. Дейлі потім спрямували підтримувати атаку, бо так було просто надійніше. Та й у нападі в Жирони геть не все виходило добре, на що прямо вказувала відсутність моментів до перерви потому. Удар Довбика тримаємо в пам’яті, але через низький рівень загрози виносимо за дужки. У Крооса під завісу першого тайму був значно більш небезпечний постріл.

Зрештою, перейшли до другого тайму, на який Мічел уже з перших хвилин вийшов грати без Циганкова. Як і навіщо? Відомо тільки йому, але очевидних причин на це не було. Натомість з’явився Валері, який просто розчинився на полі й ми про нього майже не згадували. Недовго після цього протримався й Довбик — його замінили на досвідченого Стуані, але віковий нападник знову себе не показав належним чином.

Загалом, ситуація для господарів попереду так і залишалась доволі поганою, і тільки моменти з ударами з другого поверху від Еррери чи Лопеса давали про себе знати. Реал тим часом просто грався з м’ячем, але на 71 хвилині Беллінгему це набридло, тож він власноруч побудував у центрі поля та згодом завершив атаку добиванням відскоку від Гассаніги, після удару Хоселу з правого флангу. Із визначенням переможця на цьому ми закінчили, тож залишалось просто дограти до фінального свистка.

Але не так швидко! Начо був проти, тому вже в компенсований час зламав Порту підкатом у центрі поля, за що отримав вилучення за підсумком перегляду VAR. А потім ще й сутичка здійнялась біля технічної зони, тож фактично нізвідки з’явився непотрібний градус емоцій.

У наступному турі каталонська Жирона проведе гостьовий матч проти Кадіса, а мадридський Реал зіграє посеред тижня в гостях у неаполітанського Наполі в рамках Ліги чемпіонів УЄФА, після чого прийматиме памплонську Осасуну.

Жирона — Реал 0:3
Голи: Хоселу, 17, Чуамені, 21, Беллінгем, 73

Жирона: Гассаніга — Коуту, Лопес (Порту, 60), Е. Гарсія, Блінд, Гутьєррес — Еррера (Соліс, 87), А. Гарсія — Циганков (Валері, 46), Савіо (Торре, 79) — Довбик (Стуані, 59).

Реал: Аррісабалага — Карвахаль, Рюдігер, Начо, Камавінга — Чуамені — Вальверде (Діас, 87), Кроос — Беллінгем (Себальйос, 73) — Хоселу (Васкес, 86), Вінісіус (Родріго, 68).

Попередження: Е. Гарсія, Стуані — Аррісабалага, Рюдігер

На 90+4-й хвилині був вилучений Начо Фернандес (Реал) (грубе порушення).