Олександре, розкажіть про передумови, що призвели до достроково розриву відносин із Карпатами?

– Так вирішили разом із тренерським штабом і керівниками. Попередньо було сказано, що на мене не розраховують, тому надання статусу вільного агенту було спільним рішенням. Із початку пропонували піти в оренду, але домовитись із якимось клубом про це не вдалося.

– Карпати майже ніколи не прощаються із футболістами без взаємних претензій. Судячи з вашого попереднього інтерв’ю, претензій до Карпат у вас немає?

– Немає. Все нормально, ми залишаємося у хороших взаєминах.

– Який секрет успіху у відношеннях «Карпати – футболіст»? Цьому передували довгі перемовини?

– Та ні, ніяких секретів – просто було ухвалене таке рішення. Нічого незвичайного.

– Ваше бажання здобути статус вільного агенту наштовхує на думку, що у вас вже є конкретна домовленість.

– Можливо, я трохи забобонний, але зараз розголошувати таку інформацію не буду.

– Ви розпочинали цей сезон у основі. Якщо я спитаю, чому ви втратили місце у старті після шостого туру, ви відповідатимете стандартно: «Питайте у тренера», чи у вас є свій погляд на цю ситуацію?

– Не знаю навіть. Скажу стандартно: це рішення тренера. Пояснень я не отримував.

– Ви намагалися дізнатись у Ігоря Йовічевича, чому він перестав вам довіряти?

– Я не питав. Намагався доводити своє право бути першим номером команди на тренуваннях. Зрештою, все склалося так, як склалося.

– Йовічевич казав, що не може заплющувати очі на роботу Мисака. Питання до вас: чи були у тренерського штабу якісь вагомі претензії до вашої роботи?

– Ні, я завжди підходив до тренувального процесу дуже серйозно. Претензій до мене не було – навіть, коли казали, що на мене не розраховують, все одно похвалили, подякували за роботу. Тренери неодноразово відзначали мою працьовитість та наполегливість на тренуваннях.

– Чи здивувала вас пропозиції від клубу про те, що треба йти в оренду? Чи ви були морально готові до такого розвитку подій?

– Здивувала. Ця позиція клубу мені була озвучена перед відпусткою, я мав час, щоб все обдумати та зважити. Зрештою, я – футболіст професіонал, тому, мабуть, про моральну підготовку говорити недоречно.

– Щодо оренди – пропозицій не було взагалі, чи надходили такі, які вас не влаштовували за якихось причин?

– Варіанти я мав, але мене вони не влаштовували.

Гліб Корнієнко, Football.ua