"ПІШОВ НА ЗНИЖЕННЯ ЗАРПЛАТИ, АЛЕ ЇХАТИ НА ЗАРОБІТКИ З УКРАЇНИ МЕНІ НЕ ХОТІЛОСЯ"

- Юрію, чому вирішилися залишитися в команді?

- Я не хотів нікуди їхати з України – це в першу чергу. Із сім’єю вирішили, що  залишаємося в країні. Їхати кудись на заробітки бажання надто не було. Хоча й мав конкретні пропозиції, але ми їх відкинули. 

- Зважаючи на основні напрямки роботи вашого агента Вадима Шаблія, варіанти були з Казахстану, Росії?

- Було кілька конкретних варіантів із різних країн, але зараз не бачу сенсу про них говорити: ну, були та й були, але ж зараз їх уже немає. 

- Вас торкнулося глобально зменшення зарплати?

- Ми поговорили з керівництвом. Мене запевнили, що зі своєчасною виплатою зарплатні все буде добре. А по новим умовам домовилися. Так, пішов на зниження зарплати, але з України мені не хотілося їхати, чесно.

- Але за словами Вадима Шаблія, зарплати в клубі врізали в рази.

- То й що? Зважаючи на ситуацію, яка твориться у нас в країні, зарплати – це не головне. Звичайно, завжди хочеться заробляти багато, але як зараз є, це я й приймаю. Не про це варто думати. 

- Вам хотілося грати в нашому чемпіонаті чи саме жити в Україні?

- І грати, і жити.

- Новий контракт із клубом довготривалий?

- У нас є своя домовленість із керівництвом, ми про все поговорили та зрозуміли один одного: і клуб пішов на певні поступки, і я. Але, думаю, нема сенсу говорити про тривалість контракту – у нас є внутрішні домовленості.

"МЕНЕДЖМЕНТ ТА ІНШІ СПІВРОБІТНИКИ? ПРАКТИЧНО 90 ВІДСОТКІВ – ЦЕ ТІ Ж ЛЮДИ, ЩО ПРАЦЮВАЛИ З НАМИ В МЕТАЛУРЗІ"

- Коли ви підписували контракт, хто представляв інтереси клубу в статусі нового керівництва? Ісраелян та Гайдук залишилися в клубі?

- Присутніми при підписанні угоди були Вардан Михайлович та новий генеральний директор Микола Колючий (до останнього часу працював на посаді віце-президента Сталі. – Ан.В.). Познайомилися з новим керівництвом, поспілкувалися. В принципі, зійшлися на одному – потрібно починати все з нуля й будувати нову команду.

- А інший менеджмент та співробітники: від юристів та фінансистів, до масажистів – це все знайомі чи нові люди?

- Практично 90 відсотків – це ті ж люди, що працювали з нами в Металурзі. Ми з ними трудилися разом не один рік, і мені дуже приємно, що клуб зберіг робочі місця для цих людей. Тому що вони поїхали з дому і повернутися туди не можуть. Якщо залишити їх ще й без роботи – це було неправильно, тим паче, що всі вони – хороші професіонали й чесно віддавалися клубу. Ми якраз розмовляли з партнерами на цю тему, і всі щиро раді, що клуб вчинив саме так і дав змогу цим людям годувати свої сім’ї.

- Що собою являє об’єднаний і новостворений клуб? Це більше Металург чи Сталь?

- Звичайно, це буде більше Сталь. Адже, хоч як би там було, базуватися ми будемо саме в Дніпродзержинську, у команди є свої уболівальники, котрі підтримуватимуть саме Сталь. Напевно, це логічно, і в цьому місті має бути Сталь, а не Металург. Тепер завойовуватимемо їхню підтримку оновленою командою.

- Що змінюється кардинально, крім нового тренера та суттєвих змін у складі?

- Знаєте, ситуація така, що йде процесі притирання один до одного й до нових обставин. Але загалом: що може сильно змінитися у футболі? Тренування, база, збори – тут нічого сильно й не зміниш. Звичайно, є нюанси в інших речах, але просто потрібен час. 

- У структурі працює Володимир П’ятенко?

- Якщо чесно, я нещодавно бачив Миколайовича. Ми з ним розмовляли. На скільки я знаю, поки він не працює, але все перебуває в підвішеному стані. Тому я не можу однозначно відповісти. Єдине – на момент нашої нещодавньої розмови в клубі він не працював.

"НЕ БАЧУ ПРОСТО СЕНСУ НАСТІЛЬКИ ВСЕ ЗМІНЮВАТИ Й ТЯЖКО ОРГАНІЗОВУВАТИ НА РІК "

- Як називатиметься клуб у новому сезоні?

- Поки керівництво вирішує та узгоджує певні юридичні нюанси, тому я не готовий відповісти на це запитання. Але мені здається, що це не так уже й важливо. Головне – аби була команда, яка гратиме в Прем’єр-лізі.

- До речі, на якому стадіоні вона гратимете?

- Щодо стадіону, то в Дніпродзержинську, наскільки я знаю, почалися або ось-ось мають початися (просто я особисто на стадіоні ще не був) ремонтні роботи, готують арену до вимог Прем’єр-ліги. А починатимемо сезон на Метеорі в Дніпропетровську (Раніше президент клубу Максим Завгородній говорив про те, що команда точно всю першу частину змагань гратиме на Метеорі, а клуб організовуватимемо виїзд автобусів для вболівальників із Дніпродзержинська. – Ан.В.).

- А де житимуть футболісти?

- Поки все організовується і це питання на стадії вирішення. Але або в Дніпропетровську, або Дніпродзержинську, в залежності від обставин у зв’язку з продовженням різного роду юридичної роботи. 

- Тримісячні борги Металурга на момент відходу футболістів у відпустку взяв на себе новостворений клуб?

- Скажу так: була розмова, досягнуті певні домовленості, і я сподіваюся, що все буде добре. Більшого сказати не можу.

- Ваші перші враження від співпраці з Володимиром Мазярем?

- З кожним наставником треба звикати до чогось нового. Володимир Іванович сам любив грати в агресивний футбол і нас змушує грати так само.

- Хто з голкіперів проходив збори разом із вами в Металурзі?

- Я, Саньок Бандура, Герман Пеньков, який уже був з нами в команді, а також Єгор Попович, котрий прийшов зі Сталі.

- Які завдання будуть у Металурга-Сталі?

- Поки завдань конкретних ніхто не озвучував. Але, звичайно ж, наше завдання – показувати хороший футбол.

- І все ж: на що здатна команда, зважаючи на кадри?

- Все буде добре. Про боротьбу за виживання ніхто навіть не думає.

- Насонов сказав в інтерв’ю, що не бачить себе в цій команді, а на питання "чому?" відповів загадково: "почнеться чемпіонат – самі побачите".

- Я не хочу на цю тему розмовляти. Це – думка Олександра Насонова.

- А що керівники говорять про глобальний розвиток клубу? Це не однорічний проект?

- Та ні, не бачу просто сенсу настільки все змінювати й тяжко організовувати на рік. Хочеться, щоб будувався сильний клуб. Ясно, що не все відразу. Крок за роком.

Анатолій Волков, Football.ua