Президент Шахтаря Рінат Ахметов поспілкувався з Forbes про війну в Україні.

" Зараз ми бачимо безпрецедентне об'єднання західного світу. За що щиро дякуємо нашим міжнародним партнерам. Що ще вони можуть і мають зробити? Я гадаю – усе, про що просить Україна, просить український народ та український Президент.

Перемога для України — повне припинення бойових дій, повне виведення російських військ з території України та повне відновлення державних кордонів України в межах, визнаних міжнародним правом. Тобто включно з Кримом і Донбасом.

Те, що відбувається, – воєнний злочин і злочин проти людства щодо України та українців. Цьому немає ані пояснень, ані виправдань".

"Путін націлений на країни, де є демократія, свобода, незалежність. І це означає, що його метою можуть бути всі країни вільного світу. Якщо Україна разом з вами його не зупинить, то ніхто не знає, хто буде наступним.

Сьогодні всі наші бізнеси зосереджені на тому, щоб допомагати людям. У мене в голові не вкладається, як у 2022 році може таке бути, що Маріуполь перебуває у повній блокаді, що люди змушені ховатися в цехах наших заводів. Не можна без сліз слухати й без сліз говорити, що люди топлять сніг і п'ють талу воду, аби не вмерти. І що в центрі Європи від зневоднення під завалами померла 6 річна дівчинка.

Я в Україні й не збираюся нікуди їхати. Живу я зараз із тими самими почуттями, що й кожен українець, – в очікуванні, що війна в нашій країні закінчиться нашою перемогою. І ми зможемо почати відновлювати нашу країну, щоб зробити її щасливою та процвітаючою. Зі свого боку я не шкодуватиму ні сил, ні коштів", — сказав Ахметов.

Шановні співвітчизники! 24 лютого 2022 року зранку Україна зазнала нападу з боку Російської Федерації. Просимо вас зберігати спокій, залишатися у безпеці, читати виключно офіційні українські джерела, не споживати та не розповсюджувати фейки. Слава Україні!