Оскільки комітет етики та чесної гри Української асоціації футболу буквально викреслив екс-капітана національної збірної України Анатолія Тимощука з історії вітчизняного футболу за його незрозумілу позицію щодо війни, яку розв'язала Російська Федерація в нашій країні, у нас з'явився новий рекордсмен щодо кількості проведених матчів у футболці "жовто-синіх".

Досягнення Тимощука у 144 поєдинки за збірну України анульоване, а це означає, що новим рекордсменом за цим показником відтепер є володар Золотого м'яча-2004 та екс-наставник головної команди країни Андрій Шевченко.

На рахунку легендарного форварда Динамо Київ та Мілана 111 проведених поєдинків за збірну України, при цьому він також поки що залишається найкращим бомбардиром в історії "жовто-синіх" із 48 забитими м'ячами.

Найближчим переслідувачем Шевченка як за кількістю проведених матчів за національну збірну, так і за забитими м'ячами є нападник англійського Вест Хема Андрій Ярмоленко. Зараз на рахунку 32-річного українця 106 поєдинків та 44 голи. Не виключено, що до завершення кар'єри йому вдасться перевершити Андрія Шевченка.

Топ-10 найкращіх гравців в історії збірної України за кількістю матчів:


Шановні співвітчизники! 24 лютого 2022 року зранку Україна зазнала нападу з боку Російської Федерації. Просимо вас зберігати спокій, залишатися у безпеці, читати виключно офіційні українські джерела, не споживати та не розповсюджувати фейки. Слава Україні!