Позиція українського екс-футболіста Анатолія Тимощука, який зараз працює тренером у одній із команд країни-агресора, після початку чергового витку війни на території нашої країни досить довго залишалася неоднозначною.

Визначна постать для історії українського футболу (вже в минулому) намагався дати коментар стосовно останніх подій, проте переконати у його подальшій вірності Україні його слова не змогли.

Так, комітет з етики та чесної гри Української асоціації футболу ухвалив наступні рішення по відношенню до колишнього капітану національної збірної України, який довго мовчав щодо військового вторгнення РФ в Україну і продовжив працювати в газпромовському Зеніті:

— позбавити Тимощука А. О. тренерської ліцензії рівня Pro, виданої Центром ліцензування УАФ;
— доручити адміністрації УАФ звернутися до органів державної влади щодо позбавлення Тимощука А. О. всіх державних нагород та почесних звань;
— позбавити Тимощука А. О. всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату України, Кубку України, Суперкубку України;
— виключити Тимощука А. О. з офіційного реєстру гравців збірних команд УАФ;
— заборонити Тимощуку А. О. займатися футбольною діяльністю на території України довічно.

 


Шановні співвітчизники! 24 лютого 2022 року зранку Україна зазнала нападу з боку Російської Федерації. Просимо вас зберігати спокій, залишатися у безпеці, читати виключно офіційні українські джерела, не споживати та не розповсюджувати фейки. Слава Україні!