Харківський Металіст, на відміну від того самого криворізького Кривбасу, розпочав свої виступи в український Прем’єр-лізі з перемоги над львівським Рухом посеред минулого тижня (2:1), тож у гарному гуморі підійшов до протистояння в рамках другого туру проти петрівського Інгульця. Оскільки футболісти Сергія Лавриненка свою стартову гру на тлі тривалої павзи без офіційних поєдинків проти принципового суперника в особі Олександрії програли лише в четвер (1:2), то організатори вирішили влаштувати "козакам" та їхнім суперникам зайвий день відпочинку.

Як ми могли побачити безпосередньо на футбольному полі, триваліший період відновлення пішов на користь саме команді Олега Ратія, який навіть не потребував вносити будь-які зміни до стартового складу. Металіст одразу розпочав чинити тиск на суперників на їхній половині поля, і вже на п’ятій хвилині цей чинник, а також палюче закарпатське сонце, спричинили помилку в діях Кучеренка у власному штрафному. Захисник збив Романюка, який до цього перехопив м’яч із його ніг, а з пенальті Коркішко поцілив у лівий кут.

Спроби Інгульця бодай чимось відповісти суперникам на їхню вдалу дію в атаці були дуже скромними — команда Лавриненка ледь долала центр поля, тому більшу частину першого тайму була змушена грати в захисті. Харків’яни ж натомість вирішили знизити рівень тиску на суперників, бо запас сил у них явно не був безкінечним. Футболісти Ратія лише інколи доводили справу до ударів по воротах, а загалом гравці більше полюбляли шукати приводи для зупинок гри.

Другу половину гри Лавриненко почав одразу з двох замін у власному виконанні, знявши з поля Кучеренка, який отримав пошкодження коліна, а також повернувши до гри Козака. Інгулець на цьому тлі зумів дещо пришвидшити темпи власних атак, але при цьому загрозливо для воріт Паламарчука залишав позаду вільні зони в захисті. Однак м’яч у відповідь від гостей відбувся раніше, аніж суперники почали цим користатись. Прицільний постріл Клименка з дальньої відстані на правому фланзі, із рикошетом від обох стійок, на 60 хвилині вирівняв становище команд відносно рахунку.

Футболісти з Петрового після цього продовжували перебувати з м’ячем на чужій половині ще деякий час, однак зрештою господарям удалось відкинути їх до захисту за завершальні хвилини. Металіст не намагався створити щось на зразок фінального штурму, але навіть без цього можна зауважити влучання у верхній каркас воріт Інгульця на завершення однієї з флангових подач. Щоправда, тоді це зробив власне захисник команди Лавриненка Ченбай, а ось на третій компенсованій хвилині вже ніхто не заважав Підлепенцю виривати перемогу, однак Євген програв дуель голкіперу в центрі штрафного на завершення передачі з лівого флангу.

У наступному турі харківський Металіст зіграє в гостях проти ще однієї команди з Кіровоградщини — Олександрії, а петрівський Інгулець проведе виїзну зустріч проти одеського Чорноморця.

Металіст — Інгулець 1:1
Голи: Коркішко, 7 (пен.) — Клименко, 60

Металіст: Рибка — Романюк, Федорів, Мизюк, Каплієнко — Ралюченко — Підлепенець, Танковський, Панасенко (Багачанський, 67), Картушов — Коркішко (Прядун, 60).

Інгулець: Паламарчук — Нагієв, Ковальов, Ченбай, Саків (Резепов, 90+2) — Кучеренко (Коробенко, 46) — Одарюк (Козак, 46), Запорожець, Клименко, В. Блізніченко (Смоляков, 75) — Сітало (Марусич, 70).

Попередження: Коркішко, Романюк — Кучеренко, Саків, Паламарчук, Запорожець