Битва за "золоті" медалі поміж донецьким Шахтарем та київським Динамо — це, певна річ, справа цікава та шляхетна, проте на початку поточного сезону аж ніяк не столичний колектив складає потужну конкуренцію "гірникам" у цьому плані. Дніпровський Дніпро-1 станом на початок чотирнадцятого туру української Прем’єр-ліги очолював турнірну таблицю з перевагою в п’ять балів над командою Ігора Йовічевіча, якій при цьому бракувало одного зіграного матчу, у порівнянні зі суперниками. Саме тому очна баталія поміж цими двома командами була найбільш очікуваною подією першого кола національної першості.

Жодна з команд не прагнула до загострення дій в атаці безпосередньо від самого старту поєдинку, тоді як Дніпро-1 обрав більш домінуючу модель поведінки, яку йому потім вдалось утримати переважу частину ігрового часу аж до настання перерви. Блок від Шахтаря розташовувався на середній висоті, тож інколи гості пропускали закидання за спини захисникам, першим із яких мав нагоду скористатись Добвик, проте свою дуель у Трубіна так і не виграв. Узагалі, протистояння нападника СК та голкіпера "гірників" було ключовим у першому таймі, оскільки захист донеччан здебільшого програвав протистояння супернику.

Проте, незважаючи на тиск дніпрян, саме Шахтар у підсумку відкрив рахунок у звітному протистоянні. Бондаренку було достатньо просто зіграти в центрі поля на Мудрика, аби той потім дотягнув м’яч до меж чужого штрафного, і пробив у ближній кут низом. Значна частка цього голу при цьому радше перепала голкіперу Валефу, який зумів тільки перевести м’яч у сітку власних воріт, хоча й контролював лінію, як здавалось на перший погляд. Після цього "гірники" прогнозовано відійшли назад, а суперники, так само прогнозовано, спробували повернутись із контролем до чужої половини.

Достатньо швидко господарям удалось провести гольовий напад через правий фланг, де Довбик у межах штрафного п’ятою залишив м’яч Гуцуляку, а той прострілив на дальню для Піхальонка. Трубіна спіймали на протиході в цьому моменті, тож за польотом м’яча до сітки воріт він спостерігав лежачи на траві. У подальшому дії СК в атаці були аналогічними: м’яч спрямовувався на фланги, звідки постійно намагались шукати передачами Довбика, а той подекуди вигравав другий поверх у захисників. Хоча з такою грою Матвієнка в центрі захисту це й не мало викликати жодних труднощів.

Ще до перерви Трубін добряче настрибався за пострілами від форварда суперників, проте вже на початку другого тайму не зміг зреагувати на удар усе того ж Довбика в ближній кут від межі правого флангу штрафного. Чергова позиційна помилка Матвієнка при цьому була незмінною супутницею епізоду. Після такого старту заключної половини гри Дніпру-1 залишалось лише втримати перевагу, бо за фактичної відсутності кадрового резерву змагатись на рівних із Шахтарем у швидкостях гравці Кучера не могли.

На відміну від більшості матчів УПЛ до цього, "гірники" зіграли в максимально прямолінійний футбол в атаці після другого пропущеного, тож окрім ще одного дальнього пострілу Мудрика та напівмоменту Криськіва фактично не мали нагод відзначитись голами в чужих воротах. Зрештою, гості помітно занервували під завісу гри, тож фактично власними зусиллями вбили будь-яку інтригу.

У наступному турі дніпровський Дніпро-1 зіграє домашній матч проти Олександрії, а донецький Шахтар прийматиме полтавську Ворсклу.

Дніпро-1 — Шахтар 2:1
Голи: Піхальонок, 21, Довбик, 53 — Мудрик, 17

Дніпро-1: Макс Валеф — Адамюк, Сваток, Сарапій, Бузанелло — Бабенко, Рубчинський (Когут, 85) — Гуцуляк (Назаренко, 72), Піхальонок, Амаш — Довбик.

Шахтар: Трубін — Бондар, Кривцов (Тейлор, 35), Матвієнко, Михайліченко — Степаненко (Петряк, 79), Назарина (Криськів, 62) — Бондаренко, Судаков, Мудрик — Сікан (Траоре, 63).

Попередження: Сарапій, Довбик — Бондар, Мудрик