Повноцінного відновлення розіграшу української Прем’єр-ліги матчами шістнадцятого туру ще не відбулось, проте ми вже потроху почали розігріватись за допомогою матчів, які команди не провели у відведені строки та які тепер змушені догравати в останні дні зимового періоду. Зокрема, учора подібним займались Олександрія та харківський Металіст 1925 у рамках шостого туру, а в звітній день закарпатський Минай та донецький Шахтар мали зіграти свою зустріч у рамках дев’ятого туру, яку наприкінці жовтня було перенесено за проханням "гірників" через їхній напружений на той час графік.

Оскільки донеччани, завдячуючи протистоянням проти французького Ренна в плей-оф Ліги Європи УЄФА, мали невеличкий ігровий досвід у 2023 році, на що не могли розраховувати суперники, нікого не здивувало, що команда Ігора Йовічевіча розпочинала зустріч із власних атак. Гостям навіть удалось забити відносно швидкий м’яч, голи подачу кутового з правого флангу на ближню стійку завершив ударом головою Степаненко. Завдяки цьому Шахтарю вдалось зняти зайву напругу та невизначеність, і продовжувати атакувати чужі ворота.

Проте помилок гравці захисту "гірників" усе ж таки не були позбавлені й у цьому матчі, про що відверто нагадав Бондар на лівому фланзі власного штрафного на 13 хвилині, і тоді тільки Трубін мав можливість урятувати від пострілу Вишневського. Пощастило донеччанам ще й у тому плані, що вже в наступній атаці Матвієнко прострілом із лівого флангу штрафного знайшов на ближньому куті воротарського Сікана, який у дотик перевів м’яч поміж ніг Бандурі, після чого святкував із кпином у бік власних критиків.

Після того, як рахунок став 2:0 на користь Шахтаря, Минаю залишалось або змиритись із власною долею, або спробувати все ж таки щось змінити. У сподіваннях на це Байдал на 24 хвилині завершував подачу кутового з правого флангу на дальній стійці, проте Трубіну вдалось дивом урятувати власну команду. Однак Анатолій незабаром не зміг повторити цей досвід під час дальнього пострілу з лівого флангу від Воробчака, завдяки чому закарпатці зуміли зробити натяк на інтригу в цій грі.

Але в такому стані Шахтар не хотів відходити на перерву, у чому "гірникам" дуже допоміг Рогозинський, збивши на лівому фланзі власного штрафного Коноплю. Пенальті ударом у правий нижній кут реалізував Судаков, чим тільки посилив бажання Шарана розпочати другий тайм із подвійної заміни в складі власної команди.

Однак посилити гру в тренерського штабу Миная так і не вийшло, і команда в підсумку важко долала навіть центральну лінію. А суперники тим часом продовжували чинити тиск, і зрештою забили четвертий м’яч зусиллями Сікана, якому вдався дальній постріл із центральної зони перед штрафним у правий кут чужих воріт. Цього разу Данило святкував дубль із головним тренером.

Йовічевіч, до речі, після четвертого м’яча почав проводити ротацію, яка е похитнула позиції його команди в цій грі, і зрештою "гірники" створили ще дві-три додаткові нагоди для забитих м’ячів, проте відзначитись уп’яте так і не змогли. Повторити рекордну для Миная поразку в УПЛ таким чином не вийшло.

Найближчими вихідними закарпатський Минай зіграє гостьовий матч проти Львова, а донецький Шахтар проведе виїзну зустріч проти харківського Металіста 1925.

Минай — Шахтар 1:4
Голи: Трубін, 31 — Степаненко, 8, Сікан, 15, 60, Судаков, 40 (пен.)

Минай: Бандура — Гончар, Горін, Нємчанінов, Рогозинський (Мельник, 46) — Вітенчук — Воробчак (Голуб, 46), Байдал (Шишка, 46), Твердохліб (Паламар, 74), Гечев — Вишневський (Колесник, 79).

Шахтар: Трубін — Конопля, Бондар, Ракицький (Топалов, 61), Матвієнко — Степаненко (Назарина, 67) — Зубков (Гочолеішвілі, 61), Бондаренко, Джурасек, Судаков (Петряк, 79) — Сікан (Келсі, 62).

Попередження: