Донецький Шахтар напередодні переміг у матчі проти харківського Металіста (1:0), луганська Зоря поступилась криворізькому Кривбасу (0:1), а київське Динамо обіграло закарпатський Минай (2:0). Ось таке коротеньке речення могли б містити передматчеві настанови головного тренера дніпровського Дніпра-1 Олександра Кучера перед номінально домашнім матчем на ужгородському Авангарді проти Львова в рамках двадцятого туру української Прем’єр-ліги.

І цього б вистачило його футболістам для того, щоб зрозуміти обов’язковість перемоги над головним аутсайдером поточного розіграшу національної першості. "Золоті леви" при цьому ще й змінили головного тренера вже після початку офіційних матчів у 2023 році, і те, що колись не вдалось зробити Олегу Дулубу, тепер мусить надолужувати Анатолій Безсмертний. Хоча за іншим, окрім як порятунку команди, його до керівництва Львовом чомусь не запрошують.

Але у львів’ян одразу не пішла справа з грою в захисті, про що красномовно свідчив епізод на сьомій хвилині, коли Іґор у центрі штрафного не перехопив подачу з лівого флангу від Каплієнка, а одразу позаду нього Гуцуляк пробив у лівий нижній кут. А ще незадовго до того опорний півзахисник Антоніо отримав пошкодження, яке завадило йому продовжувати зустріч, тож проблеми з обороною у Львова були наочними.

Дніпрянам залишалось тільки цим своєчасно користатись під час монотонного перебування на чужій половині поля. Звісно, Львов для виду намагався провадити й власні поодинокі атаки, але, окрім моменту з промахом Бугая повз ближню стійку на завершення передачі до лівого флангу, згадати у виконанні гостей було нічого.

А господарі тим часом забили ще двічі незадовго до перерви. В послідовних атаках Довбик завершив передачу Пасіча з правого флангу на ближній кут воротарського, а Гуцуляк згодом завершив навіс від Рубчинского з протилежного боку ударом головою з межі воротарського. Ніякого змісту з поведінки власної команди після першого тайму Безсмертний не зміг би виокремити, як би не намагався.

Що ж до решти матчу, то події після відпочинку були доволі цікавими, оскільки команди продовжували забивати, і цього разу відзначався не тільки Дніпро-1. Футболісти Кучера двічі влучали в поперечину чужих воріт за підсумком ударів Рубчинського та сейву Рибки від близького пострілу Сарапія, проте на цьому тлі наступний м’яч опинився саме у воротах гостей. На 63 хвилині свіжі Есеола та Богунов до порожніх воріт розіграли передачу на хід до лівого флангу штрафного.

Дніпряни почали втрачати контроль над центральною лінією, тож узагалі не здивував момент на 81 хвилині, коли черговий випад зусиллями Кузика та фантастичним дриблінгом Мильченка на центральному вході до штрафного призвів до другого голу у ворота Рибака. Перевага за рахунком для Дніпра-1 розтанула на рівному місці, проте так тривало фактично кілька хвилин, аж до поки чергова помилка під час подачі з лівого флангу від центру захисту львів’ян не завершилась голом Сарапія. А трохи згодом Довбик ще й у порожні забив за підсумком побачення з Рибкою.

У наступному турі дніпровський Дніпро-1 гратиме гостьовий матч проти луганської Зорі, а Львів прийматиме донецький Шахтар посеред тижня в рамках перенесеного поєдинку шостого туру, а вже на вихідних "гостюватиме" в "гірників" за розкладом.

Дніпро-1 — Львів 5:2
Голи: Гуцуляк, 7, 44, Довбик, 41, 90+3, Сарапій, 84 — Богунов, 63, Мильченко, 81

Дніпро-1: Рибак — Каплієнко (Хайнер, 54), Сарапій, Сваток, Є. Пасіч (Матарріта, 54) — Бабенко — Гуцуляк, Піхальонок (Танковський, 85), Рубчинський (Когут, 69), Бланко (Танчик, 85) — Довбик.

Львів: Рибка — Ґабріель, Сасовський (Никитюк, 73), Дитятьєв — Антоніо (Алібеков, 10) — Грисьо (Есеола, 61), Мильченко, Бєляєв, Свржняк (Богунов, 60), Кузик — Бугай (Мишенко, 60).

Попередження: Кузик, Мишенко, Есеола