Цього єврокубкового сезону дніпровський Дніпро-1 повною мірою користується своїм званням "срібного" призера попереднього розіграшу української Прем’єр-ліги й немов той кіт, але всього з трьома життями, просувається кваліфікаційними раундами. Кількома днями раніше команда Олександра Кучера зіграла внічию в матчі-відповіді проти празької Славії (1:1), однак цього не вистачило для продовження боротьби за груповий етап Ліги Європи УЄФА.

І допоки наступний міжнародний суперник СК, Спартак Трнава, готувався до двобою за місце в Лізі конференцій, Дніпро-1 проводив домашній матч національної першості проти київської Оболоні в Ужгороді. Десь відносно неподалік від стадіону Авангард дніпряни минулими вихідними втратили залікові бали в матчі проти закарпатського Миная (1:1), тоді як суперники взагалі ще не перемагали після повернення до "еліти".

Позначка на термометрі подекуди перевищує 36 ℃, тож про футбол за таких умов думки приходять ледь не в останню чергу. Однак футболісти Дніпра-1 та Оболоні були заручниками обставин, тож подітись було нікуди — довелось виходити на поле та демонструвати належний рівень ігрової майстерності. Робити це вдавалось, ну, із дуже великими складнощами, тож перший тайм вийшов прісним та фактично не містив у собі цікавих моментів.

Підставою для цього також була й певна пасивність в атаці від "пивоварів", адже ми так і не побачили їхню атакувальну групу біля чужих воріт до перерви. У дніпрян натомість можна було підкреслити лише один момент, який у підсумку й призвів до голу. Рубчинського на 14 хвилині необачно зачепив на центральному вході до власного штрафного Нагієв уже тоді, коли суперник устиг виконати удар, тому головний арбітр указав на позначку. Піхальонок пробив прицільно в правий нижній кут.

На цьому моменти першої половини себе вичерпали, але лише для того, щоб одразу після відновлення гри завалити нас вище рівня маківки своєю сукупною кількістю. Оболонь зруйнувала плани на першу ж атаку від суперників, а натомість оформила свій результативний випад. Тарануху запустили передачею до правого флангу штрафного на хід, а той пробив під поперечину з гострого кута над руками Кінарейкіна.

Одразу після того дніпряни почали перебудовуватись та проводити ротацію, адже втратили контроль над розвитком подій на футбольному полі. Наслідки цього були відчутними, адже господарі поля загрожували чужим воротам виключно в одній ситуації поперерві — коли Каплієнко другим поверхом замикав подачу кутового з лівого флангу від Піхальонка, але пробив над воротами з близької відстані.

Під завісу протистояння "пивовари" повернули собі ініціативу в атаці, і в підсумку провели результативний швидкий випад, який став можливим виключно завдяки старанням Віталія Груші на лівому фланзі захисту. Він же й затягнув м’яч майже до чужого штрафного, після чого вигадав дотепний пас за спини захисникам ліворуч на Краснопіра, а той знову ж таки пробив у ближній кут, із яким Кінайкін цього дня взагалі не міг упоратись.

У наступному турі дніпровський Дніпро-1 проведе гостьовий матч проти львівського Руху, а київська Оболонь зіграє гостьовий матч Кубка України проти Звягеля посеред тижня, після чого прийматиме криворізький Кривбас.

Дніпро-1 — Оболонь 1:2
Голи: Піхальонок, 16 (пен.) — Тарануха, 46, Краснопір, 83

Дніпро-1: Кінарейкін — Є. Пасіч (Пуріта, 71), Сваток, Кравець, Каплієнко — Рубчинський, Горін (Когут, 54) — Білл (Танчик, 54), Піхальонок, Лєднєв (Пірес, 79) — Ківінда (Філіппов, 46).

Оболонь: Федорівський — Нагієв (Мединський, 61), Вовкун (Фатеєв, 76), Приймак, Лук’янчук, Осман (Прокопенко, 46) — Черненко, Мороз, Слободян (Груша, 75) — Суханов (Краснопір, 46), Тарануха.

Попередження: Піхальонок, Сваток — Вовкун