Під завісу недільного вечора поточного вікенда на українських уболівальників очікувало протистояння з красивою афішою, однак у контексті цього сезону київське Динамо та Олександрія не вирішують схожих один на одного задач, що безумовно зменшувало градус напруги в їхній особистій зустрічі. Але колектив Мірчі Луческу посеред тижня вчергове засмутив власних уболівальників, поступившись Оболоні в столичному кубковому дербі, тоді як "поліграфи" свій сенсаційний крок усе ж таки зробили повз львівський Рух.

Однак одними лишень емоціями такі матчі дуже складно вигравати. Відчувалось, що гостям бракує свіжості, тоді як "біло-синім" дуже кортіло відігратись за нещодавній болючий досвід. Ось і пішли господарі штурмувати чужі володіння з перших хвилин, оминаючи навіть зовні не надто надійний блок від опонентів. У рухливому темпі оборона Олександрії протрималась доволі недовго, тож на завершення першої чверті ігрової години рахунок було відкрито.

Це Андрієвський подав зі штрафного на лівому фланзі на ближній кут воротарського, де Караваєв головою продовжив собі за спину на Бражка, якого взагалі ніхто не опікав. За всіма ознаками момент був схожим на домашнє заготування, тож із якої причини команда Ротаня не була до нього готовою — залишається виключно на її сумлінні. А тим часом тренер уже готував першу заміну, бо лівий захисник Ернандес чи то не ввійшов у гру належним чином, чи то травмувався, але на 23 хвилині його відправили на лаву для запасних.

Особливого впливу це рішення тренерського штабу Олександрії на гру не мало, проте Динамо чогось вирішило, що саме настав час дати суперникам трохи потримати м’яч у ногах. І якщо з першої спроби подати з лівого флангу Джевані у воротарському з боротьби проти Дубінчака влучив у Бущана, то за другого аналогічного моменту, але вже під час кутового від Калітвінцева, він спокійно замкнув дальню стійку. Дуже це було схоже на той гол, який забили кияни до цього.

Але не минуло й двох хвилин, як Мартинюк програв закидання на хід до правого флангу атаки Караваєву, після чого той залишив м’яч на Ярмоленка, отримавши при цьому пошкодження, а Андрій прострілом на ближню стійку знайшов Ваната, який у підкаті розстріляв ворота. Як для першого тайму матчу, який проходив за повної переваги однієї з команд та на невеликих швидкостях, три голи були дійсно фантастичним здобутком.

А тут ще й Олександрія вирішила відкрити другу половину гри черговою вдалою атакою, коли Скорко на межі штрафного підловив відскок подачі зі стандарту від Калітвінцева, яку перехопив Караваєв, та прицільно пробив у лівий кут під стійку зльоту. "Біло-сині" від такого розвитку подій трохи зніяковіли й ледь не посипались, бо відразу відбувся момент у Шулянського та ще кілька непоганих атак гостей без належного завершення.

Проте надовго затриматись на чужій половині команда Ротаня не змогла, тож їй довелось знову намагатись грати якомога більш надійно позаду. Робити це в поточному сезоні Олександрія не вміє, тож під завісу гри вона пропустила два "дешеві" голи та в підсумку поступилась. Спочатку Бражко оформив копію свого першого м’яча, але вже зі скидання від Ваната, а потім Кабаєв протягнув м’яч лівим флангом атаки та прострелив під розстріл чужих воріт для Буяльського.

У наступному турі київське Динамо зіграє гостьовий матч проти житомирського Полісся, тоді як Олександрія гостюватиме в черкаського ЛНЗ.

Динамо Київ — Олександрія 4:2
Голи: Бражко, 15, 83, Ванат, 44, Буяльський, 90+2 — Джевані, 42, Скорко, 47

Динамо Київ: Бущан — Караваєв (Тимчик, 84), Попов, Сирота, Дубінчак — Бражко, Андрієвський (Шепелєв, 71) — Ярмоленко, Буяльський, Волошин (Кабаєв, 71) — Ванат.

Олександрія: Єрмаков — Скорко (Гарькавенко, 75), Кравченко, Мартинюк, Ернандес (Шостак, 23) — Смирний, Джевані (Безерру, 62), Сігеєв — Калітвінцев, Ковалець (Андрейчук, 76), Шулянський (Микитишин, 63).

Попередження: Волошин, Шепелєв — Сігеєв