Запеклі єврокубкові дуелі не залишили осторонь жодного вболівальника посеред звітного тижня, але не встигли вони завершитись, як за календарем уже мав розпочинатись черговий епізод української Прем’єр-ліги. Десятий за ліком тур національної першості відкривало протистояння на житомирському стадіоні Центральний, де цього разу зустрічались місцеве Полісся та київське Динамо — претенденти на першу сходинку турнірної таблиці, якщо решта конкурентів цими вихідними зазнають невдач.

А там, де є шанс зачепитись за великий успіх, наші команди, як правило, гризуться до останнього поміж собою. Просто хтось це може робити більш рішуче, як колектив Мірчі Луческу в контексті звітної гри, бо гості вийшли вперед уже на четвертій хвилині, а хтось грає в довгу, як команда Юрія Калітвінцева. Динамо відкрило рахунок за підсумком закидання на правий фланг штрафного від Бражка, яке в гольовий пас п’ятою на Буяльського перетворив Волошин.

Швидкий результативний старт від "біло-синіх" мав нас запевнити в тому, що саме вони матимуть перевагу в цій грі, і разом із тим залякати суперників. Але "вовки" не повелись на цю відверту провокацію та поступово почали відводити м’яч за межі власної половини. І хоча до штрафного Бущана ще потрібно було дістатись у позиційних атаках, Полісся вирішило піти іншим шляхом і на 15 хвилині ми побачили приголомшливий дальній постріл із центральної зони від Крушинського в правий верхній кут чужих воріт.

Це був важливий момент у звітному протистоянні, оскільки він дозволяв господарям поля поступово перехоплювати ініціативу в суперників та провадити власний темп гри. Згодом ми стали свідками того, що не кожен із захисників Динамо може посперечатись у швидкості з Бені Макуана, який мав два виходи віч-на-віч із Бущаном, але через втручання голкіпера не реалізував жодного з них.

Перший тайм у підсумку так і завершився з неоднозначними враженнями, бо кияни так і не змогли повернутись до гри в атаці, а суперники не довели до логічного завершення власні численні спроби розкрити чужий захист. Проте на початку другої половини матчу вже все було цілком однозначно — за фол Морозка проти Ваната у власному воротарському Динамо отримало право на пенальті, а Буяльський пробив під ліву стійку, хоча й Бойко міг би відбити цей удар, якби повірив у власні сили до останнього.

Згодом "вовки" зазнали ще одного болючого удару — Морозко вдруге грубо сфолив, але вже проти Дубінчака на правому фланзі оборони, за що отримав друге попередження та достроково залишив поле, а його команда тим часом опинилась у скрутному становищі. Але Калітвінцев при цьому вирішив грати на атаку та випустив на вістря Будківського, тож подальший малюнок Полісся був цілком зрозуміли.

Зрозумілим для всіх, окрім захисту Динамо, який був чи-то не готовий до протистояння з габаритним форвардом, чи-то знову постійно за чимось не встигав. Ось і вийшло в Пилипа спочатку забити за підсумком подачі кутового з правого флангу на 64 хвилині, перебуваючи в оточенні групи суперників у центрі штрафного, а потім він забезпечив відскок для Козака в центрі чужого штрафного з боротьби проти Сироти, тож Полісся несподівано повело за рахунком на табло.

Таким чином гра перейшла не просто в завершальний відтинок, а й набула високого рівня напруги. Динамо намагалось атакувати до останнього, але подолати захисний мур від суперників було ще тим завданням, тож особливого успіху команда Луческу не мала. А вже в компенсований час Караваєв шипами залишив кривавий відбиток на обличчі Смолякова, за що в підсумку отримав пряму червону картку та ще бозна-скільки матчів дискваліфікації на додачу. А його команда залишилась без очок.

У наступному турі житомирське Полісся зіграє в гостях у полтавської Ворскли, а київське Динамо зустрінеться вдома з дніпровським Дніпром-1.

Полісся — Динамо Київ 3:2
Голи: Волошин, 45, Будківський, 64, Козак, 70 — Буяльський, 4, 51 (пен.)

Полісся: Бойко — Морозко, Чоботенко, Крушинський (Гітченко, 71), Шабанов, Смоляков — Козак, Кушніренко, Танковський (Огіря, 83), Макуана — Аріелсон (Будківський, 60).

Динамо Київ: Бущан — Тимчик (Беніто, 68), Дячук, Сирота, Дубінчак — Бражко, Андрієвський — Караваєв, Буяльський, Волошин (Кабаєв, 68) — Ванат.

Попередження: Аріелсон, Морозко, Такновський — Волошин, Тимчик.

На 57-й хвилині був вилучений Євгеній Морозко (Полісся) (друге попередження).

На 90+3-й хвилині був вилучений Олександр Караваєв (Динамо Київ) (грубе порушення).