Для аутсайдерів турнірної таблиці кожен наступний матч у сезоні розглядається виключно як чергова можливість здобути жаданні залікові бали. Але в закарпатського Миная в поточному розіграші української Прем’єр-ліги ситуація складалась таким чином, футболісти Володимира Шарана просто не знали смаку перемог, тож і відповідного мірила результатів для них не існувало.

І навряд чи матч на виїзді проти львівського Руху в рамках десятого туру національної першості був саме тим протистоянням, за підсумком якого команда з найвіддаленішого на захід регіону нашої країни могла б зачепитись саме в плані здобуття довгоочікуваної звитяги. Посилювався сумнів у цьому ще й за рахунок того, що "жовто-чорні" на минулому тижні завдали поразки криворізькому Кривбасу на його полі та відповідно завадили суперникам захопити лідерство в чемпіонських перегонах.

Володимир Шаран розташуванням своїх підопічних за схемою 4-1-4-1 безпосередньо на полі дав нам чіткий сигнал — у Руху не буде достатньо вільного простору в цій грі, як би над тим не намагалась працювати команда Віталія Пономарьова. За великим рахунком, воно дійсно так і було — "жовто-чорні" не віддавали перевагу у володінні м’ячем, але дістатись завершальної третини атаки було аж надто складним завданням.

При цьому Рух геть не завжди ретельно слідкував за власними діями в захисті, що призводило до моментів, подібних до удару головою від Одарюка на завершення першого тайму, який хоч і вийшов у підсумку невдалим, але все ж таки був виконаний в абсолютно вільній позиції в центрі чужого штрафного. Це наштовхувало на певні думки.

Інтенсивність дій в атаці — господарі поля мали з цим найбільше проблем, тож поява Квасниці після перерви навіть не викликала жодного подиву. Теслюк, якого Ілля замінив, не давав потрібного обсягу роботи в своїй зоні. Від того моменту минуло не так уже й багато часу до влучання в поперечину від Едсона, яке сталось на 60 хвилині, коли легіонер зачепився за вдалий відскок від суперника в центрі чужого штрафного.

Але щоб моменти подібного ґатунку виникали в Руху й надалі, про таке свідчити ми вже не могли. Минай у максимально щільному блоці завершував протистояння та нічого не дозволяв робити опонентам. Самі ж підопічні Шарана майже не піднімались до атаки, тож, напевно, на такий футбол і був зроблений акцент перед початком гри. Один заліковий бал — це небагато, але якщо він становить третину від раніше заробленого, то точку зору можна й скоригувати.

У наступному турі львівський Рух гостюватиме в рівненського Вересу, а закарпатський Минай поїде в гості до одеського Чорноморця.

Рух — Минай 0:0

Рух: Ледвій — Сич, Слюбик, Дідик, Роман — Сапуга, Едсон (Пастух, 70), Плюман (Таллес, 56) — Теслюк (Квасниця, 46), Климчук, Соломон-Отабор (Руніч, 77).

Минай: Бандура — Солдат, Мельник, Нємчанінов, Булеза — Одарюк (Дмитрук, 67), Вітенчук, Кораблін, Рогозинський (Ралюченко, 83) — Твердохліб — Гунічев (Вишневський, 73).

Попередження: Теслюк — Рогозинський, Дмитрук, Кораблін.