Затятий результативний початок одинадцятого туру української Прем’єр-ліги отримав своє продовження й під час суботніх протистоянь, після чого черга переходила до матчів неділі. Однак уже перший двобій у звітній день ризикував подарувати нам надзвичайно малу кількість забитих м’ячів, адже в гості до рівненського Вересу навідався львівський Рух.

Команда Сергія Лавриненка все ніяк не могла здобути свою другу перемогу в поточному розіграші національної першості, але при цьому єдиний успіх на її рахунку було забезпечено перемогою над одеським Чорноморцем, чим може похватились геть не кожна команда "елітного" дивізіону. Але не Рух, який на своєму шляху вже відбирав очки в Шахтаря та перегравав Кривбас, що безумовно викликало повагу до колективу Віталія Пономарьова.

Від самого початку гри футболісти команди гостей захопили ініціативу та намагались притиснути суперників, і якби не подвійний момент Вересу на участі Кльоца та Шевченка на 10 хвилині, то говорити про дії рівнян в атаці в цій грі приводів до певного моменту взагалі не було. Аж надто спокійно діставались до м’яча "жовто-чорні" вже всередині чужих володінь, що за малого спротиву суперників було для них неначе подарунком.

Власне, на 13 хвилині захисники навіть не намагались завадити Теслюку не те, що завершити відскок на правому фланзі штрафного потужним ударом злету, а й розступились, коли Денис пішов добивати м’яч, після сейву від голкіпера. Випробування для оборони рівнян на цьому в подальшому не припинялись, і щоб вони не робили, а відсунути суперників подалі від власних воріт не вдавалось.

Рух тим часом виключно збільшував власну перевагу на м’ячі, і в підсумку дістався другого гола на 33 хвилині, коли Паст невдало перехопив подачу Сапуги з лівого флангу на ближній стійці, а центральні захисники дали пробити головою Климчуку при тому, що й м’яч був високим і суперник явно поступався за габаритами. Саме такі моменти якнайкраще свідчили про рівень настрою Вересу на цю гру. Команда просто відмовилась від боротьби.

У другій половині нічого не змінилось у цьому плані — тільки рахунок на табло інколи збільшувався на користь львівського колективу. Могли б "жовто-чорні" забивати й більше, але підводила реалізація. Однак і без того — дубль Пастуха та гол від Квасниці були по-справжньому вагомими аргументами.

На диво, під завісу гри "червоно-чорні" помітно пожвавились та навіть устигли двічі відзначитись у чужих воротах за підсумком подач від кута поля на лівому фланзі. Усе це тільки підтверджувало тезу, що Рух цей матч "завершив" для себе достроково. Та й навіщо витрачати ресурс, якщо суперники свого внеску не робили?

У наступному турі рівненський Верес гратиме в гостях у закарпатського Миная, а львівський Рух прийматиме Олександрію.

Верес — Рух 2:5
Голи: Яго, 82, Балан, 89 — Теслюк, 13, Климчук, 33, Пастух, 65, 85, Квасниця, 88

Верес: Паст — Балан, Кучеренко, Курко, Шевченко — Кльоц (Яго, 62), Кучеров — В. Шарай (Шестаков, 82), С. Шарай (Кухарук, 62), Світюха (Ковалюк, 46) — Гайдучик (Марусич, 62).

Рух: Ледвій — Сич, Слюбик, Дідик, Роман (Лях, 73) — Сапуга, Підгурський (Таллес, 46), Пастух — Теслюк (Квасниця, 57), Климчук (Плюман, 73), Руніч (Соломон-Отабор, 73).

Попередження: Балан, Кучеров, Гайдучик, Кухарук — Дідик