Як би організатори української Прем’єр-ліги не намагались розтягнути в часі сімнадцятий тур, але він усе одно стрімко наближається до свого логічного завершення. І разом із ним настає фініш першої частини сезону та поступово ми занурюємось у тривалу зимову павзу в нашому футболі. Відповідно й ті команди, які ще мали можливість зіграти в 2023 році, мали нею користатись та покращувати власні позиції в турнірній таблиці.

При цьому однією з найбільш цікавих пар у цьому випадку був геть несподіваний варіант — у Полтаві місцева Ворскла та львівський Рух розпочинали недільну частину програми вікенду національної першості, і це була битва двох сусідів у турнірній таблиці. Із тією особливістю, що "жовто-чорні" прагнули не відстати від київського Динамо, а "зелено-білі" хотіли їх наздогнати за, за можливістю, узяти реванш за поразку в першому колі з рахунком 1:4.

У Полтаві кілька днів поспіль до цього сніжило й водночас були морози, тому поле на стадіоні Бутовського в цей день було не надто придатним для гри в футбол. Власне, воно просто замерзло, тому зруйнувати від початку доволі зелене, як для цієї пори року, покриття було справою лічених хвилин. Це накладало відбиток на дії футболістів на полі, які, здається, так і не призвичаїлись повністю до подібних умов.

Але господарі, що не дивно, намагались використати цей фактор на власну користь уже на самому початку гри. Непогано притискала опонентів Ворскла, але з щодо гольових моментів були певні складнощі в створенні й тим паче реалізації. Знову ж таки, через газон поганої якості, бо як не вдавалось розстрілювати ворота Кане та Челядіну із забійних позицій — це просто неможливо собі уявити.

Рух тим часом посеред першого тайму провів швидку атаку з просуванням Пастуха на правий фланг, звідки потім полетіла подача точно на голову Рунічу, який пробив у дальній кут. Спроби Ворскли покращити стан справ на табло ще до перерви були помітними, але через вищезгадані умови атаки полтавців завершувались без забитих м’ячів.

Важко було назвати цю гру інтенсивною, але команди точно не зупинялись, бо банально панував мороз, і подібні перепочинки потім могли дуже дорого коштувати колективам, які б на них наважились. Рух атакував на початку другого тайму, однак Лях та Підгурський свої відмінні моменти не використали, тому гра поступово перейшла до заключної частини, де панували лише господарі.

Ворскла атакувала багато, але забила в підсумку доволі простий м’яч зусиллями Степанюка, який на ближній завершив подачу з правого флангу від Крупського в два дотики. І чи то як частина святкування, чи то просто в якості невдалої технічної дії, але за мить Руслан атакував Підгурського в підкаті на чужій половині поля та отримав друге попередження й залишив команду в меншості. Перша жовта до нього прийшла незадовго до цього через спробу симулювання. Але на рахунок цей епізод уже не встиг вплинути.

У першому офіційному матчі нового року полтавська Ворскла гратиме в гостях проти луганської Зорі, тоді як львівський Рух прийматиме житомирське Полісся.

Ворскла — Рух 1:1
Голи: Степанюк, 83 — Руніч, 24

Ворскла: Ісенко — Пердута, Павлюк, Крупський, Феліпе — Скляр (Черниш, 90+3), Челядін (Бацула, 73) — Якубу (Нестеренко, 72), Юрченко, Кане — Степанюк.

Рух: Ледвій — Сич, Слюбик, Дідик, Роман — Пастух, Сапуга, Підгурський — Квасниця (Альваренга, 70), Карабін (едсон, 69), Руніч (Лях, 52).

Попередження: Кане, Степанюк, Скляр — Дідик, Сапуга, Роман

На 85-й хвилині був вилучений Руслан Степанюк (Ворскла) (друге попередження).