Сімнадцятий тур української Прем’єр-ліги, який був останнім для 2023 року, розтягнувся аж на чотири дні, проте рано чи пізно його розклад таки мав себе вичерпати. У понеділок грали команди, що посеред тижня вирішили компенсувати прогалину у власному календарі, що утворилась через пропущений матч ще третього туру. Харківський Металіст 1925 при цьому грав домашній матч проти Олександрії на стадіоні Лівий берег у передмісті Києва.

Узагалі-то, цей матч спочатку був запланований на більш пізню пору доби, але організатори вирішили взяти певний час про запас на випадок, якщо раптом знову пролунає сигнал повітряної тривоги. Хоча, за великим рахунком, що команді Олега Голодюка, що футболістам Руслана Ротаня, було байдуже, у котрій саме грати, бо вони прагнули виключно одного — завершити календарний рік перемогою.

Відмінно було підготовлено поле місцевими агрономами, тож навіть легесенький сніжечок у другому таймі не надто заважав командам. А ось що дійсно їм заважало, так це просто жахлива кількість помилкових дій у завершальних фазах атак. Дійшло до того, що нам просто нічого пригадати відносно першого тайму, окрім двох безпідставних переглядів VAR у бік воріт господарів ще на початку поєдинку. Ні до чого це не призвело, як і подальші спроби розбурхати цю гру.

А ось у другому таймі вже біло більш цікаво спостерігати за подіями на полі, бо тренери почали робити заміни й відповідно з’являлись нові варіанти. Баланс у володінні м’ячем ще трохи протримався, але на 64 хвилині Олександрія навалилась на чужі володіння й витиснула максимум із спроб дальнього удару Шулянського, із яким упорався воротар, добивання від Безерри, яке прийняла на себе права стійки, та удару третім темпом від Скорка, який такі поцілив у лівий кут.

Поновлюється гра, і вже за кілька миттєвостей Жичиков робить фол на правому фланзі оборони на друге попередження, після цього ця гра автоматично втрачає будь-який інтерес щодо визначення переможця — такий у неї був настрій до цього. 1925 у меншості ще трохи чинив спротив, але потім Плакса розкішним дальнім ударом із лівого флангу поклав м’яч у протилежній верхній кут, а ще згодом він же використав помилку під час передачі назад від Капінуса та пробив під воротарем. Ось і вийшов розгром із нічого.

У першому офіційному матчі 2024 року харківський Металіст 1925 прийматиме київське Динамо, а Олександрія проведе домашній матч проти донецького Шахтаря.

Металіст 1925 — Олександрія 0:3
Голи: Скорко, 64, Плакса, 75, 83

Металіст 1925: Сидоренко — Жичиков, Є. Ткачук, Курило, Безуглий — А. Ткачук (Капінус, 78), Габелок, Мартинюк — Арі (Русин, 46), Борячук (Сидоров, 46), Дмитренко (Ременюк, 78).

Олександрія: Шевченко — Скорко, Логінов, Кравченко (Савченко, 57), Копина — Сігеєв (Ващенко, 86), Кулаковський, Плакса — Джевані (Безерра, 57), Кулаков (Андрейчук, 81), Шулянський (Калітвінцев, 85).

Попередження: Габелок, Жичиков — Плакса

На 71-й хвилині був вилучений Максим Жичиков (Металіст 1925) (друге попередження).