Суботня частина протистоянь у рамках дев’ятнадцятого туру української Прем’єр-ліги була дуже насиченою на події й подарувала нам чималу кількість емоцій. Однак у плані результативності це були не найкращі дні для національної першості, тож у команд, які зустрічались поміж собою в неділю, був шанс виправити цей недолік. Одним із перспективних протистоянь для цього була зустріч на Оболонь-Арені.

Тут київська Оболонь на початку тижня так і не змогла обіграти одеський Чорноморець (1:1), хоча продемонструвала дуже змістовний футбол, тож коли команда Валерія Іващенка приймала дніпровський Дніпро-1, вона вже мала приблизне уявлення того як хоче зіграти проти одного з претендентів на чемпіонський титул. Ось тільки колектив Юрія Максимова стартував після зимової перерви нічиєю проти абсолютного аутсайдера, закарпатського Миная (1:1), тож і сам мав завдання нарешті покінчити із серією з трьох матчів без перемог поспіль.

У підсумку, у першому таймі звітної зустрічі Оболоні довелось зіштовхнутись із тим самим, що відчував на собі Чорноморець кілька днів тому, — відсутність гольових моментів у першому таймі та проблеми в захисті. Особливо — під стандартів, бо постійно губили хоча б одного гравця суперників, і саме в його зону відбувалась вирішальна передача. Цим і скористався з другої спроби Сарапій на 38 хвилині, коли забезпечив гольовий відскок під порожні ворота на Філіппова.

"Пивовари" натомість за цей ігровий час не продемонстрували нічого такого, щоб привертало до них нашу увагу. Останнього пасу до штрафного відверто бракувало, і лише індивідуальні дії Краснопіра під саму перерву трохи розбавили загалом невтішну картину для киян. Суперники до цього мали як небезпечні дальні постріли, так і моменти на другому поверсі — тобто те саме, чим відзначались команда Валерія Іващенка в грі проти "моряків". Ні більше, ані менше.

У другій половині матчу геть нічого не змінилось. Оболонь виглядала більш активною та фізично здібною за суперників, але на цьому справа й обмежилась. Жодного реального гольового моменту чи банального удару в площину ми так і не побачили. Дніпряни також не надто активно йшли вперед, а натомість Максимов вирішив розважити себе виховним моментом роботи з нападником Ківіндою, влаштувавши для нього появу на полі та зворотну заміну за пів години після цього. Це й був найбільш цікавий епізод другого тайму.

У наступному турі київська Оболонь зіграє в гостях у криворізького Кривбасу, а дніпровський Дніпро-1 прийматиме львівський Рух.

Оболонь — Дніпро-1 0:1
Гол: Філіппов, 38

Оболонь: Федорівський — Грисьо (Тарануха, 81), Приймак, Лук’янчук, Прокопенко — Мединський, Черненко, Косовський (Мороз, 74), Суханов (Дубко, 67) — Слободян, Краснопір (Вишневський, 81).

Дніпро-1: Волинець — Мірошніченко, Адамюк, Кравець, Горбунов — Сарапій, Рубчинський — Гуцуляк, Піхальонок, Очеретько (гаджиєв, 73) — Філіппов (Ківінда, 56).

Попередження: Горбунов, Рубчинський