У рамках 20-го туру української Прем'єр-ліги на нас чекає протистояння між житомирським Поліссям та Олександрiєю, яке пройде на домашньому стадіоні житомирської команди.


ПОЛІССЯ — ОЛЕКСАНДРІЯ

СУБОТА, 9 БЕРЕЗНЯ, 15:30. СТАДІОН "ПОЛІССЯ", ЖИТОМИР. ТРАНСЛЯЦIЯ НА УПЛ.TV

Хто б міг подумати, що відрив Полісся від шостого місця, який здавався впевненим, розтане до нуля вже на початку березня. Рух перевершує всі очікування, а Полісся, навпаки, грає нижче за них. Програш ЛНЗ, нічия з Рухом, сенсаційні 6 очок Руху з виїздів до Колоса та Дніпра-1 призвели до того, що команди зрівнялися.

І це ставить під сумнів весь розвиток проекту у Житомирі. Буткевич вкладає в Полісся мільйони не для того, щоб посісти шосте чи сьоме місце у чемпіонаті України. Йому потрібні єврокубки – і, можливо, ніколи шлях у них не буде таким простим, як цього сезону. Вже наступного сезону місць лише чотири, й та ж Зоря дуже навряд чи буде півроку грати як аутсайдер, і Кривбас може тільки наростити міць... Тобто треба пробиватися тут і зараз.

Підкосила команду травма Бені Макуани – одного з найкращих футболістів першої частини УПЛ. Начебто і підбір персонажів в атаці класний – Ндукве, Будковський, Фортюне, Козак, Мустафаєв, Назаренко – а травма одного гравця вибиває команду з колії. Але якщо у Полісся проблеми з атакою останні два тижні, то Олександрія має весь сезон.

12 забитих у 18 матчах! Надзвичайно просто, як команда з такою результативністю знаходиться де-небудь, крім зони вильоту. Оборона абияк рятує: є три перемоги 1:0, є чотири нульові нічиї – і це тільки із “зарахованого”. Зрозуміло, що Калюжний у відсутності права грати проти Шахтаря, але саме за грою Олександрія здобула “сухар” проти чемпіона країни.

Таким чином, чекаємо на матч, в якому оборона впевнено перевершуватиме атаку.


 


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


 

ЦІКАВІ ФАКТИ ВІД УПЛ


 

Олександрія може зазнати 130-ї поразки в Чемпіонатах.

20-й матч Полісся в УПЛ, в якому житомиряни можуть здобути 10-ту перемогу.

Безвиграшна серія Полісся в Чемпіонаті триває 5 ігор: 4 нічиї та поразка.

Пропускний домашній серіал Полісся в УПЛ триває 6 ігор – 7 голів.

Олександрія не пропускає голів в Чемпіонаті впродовж 277-ми хвилин.

Різні клуби Юрія Калітвінцева можуть здобути 20-ту вікторію у всіх турнірах.

Олександрія при Руслану Ротаню може в гостях 10-й раз зіграти внічию в УПЛ.

10-й гол в УПЛ може забити Євгеній Смирний (Олександрія).

 


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ


 


ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 0:0