Чинний чемпіон України, донецький Шахтар, також має найближчим часом делегувати своїх представників до лав різноманітних збірних нашої країни, тож саме матч за участі "гірників" і мав завершувати програму вівторка в рамках двадцять першого туру національної першості, що несподівано розпочався посеред робочого тижня. Якщо команді Маріно Пушича буде зручно, то це для неї був "єврокубковий" вечір у полегшеному форматі.

Утім, суперник Шахтаря за звітно грою в особі закарпатського Миная явно не дотягував до того, що гра на Арені Львів отримала яскраву афішу. Перша та остання команди чемпіонату, станом на момент початку туру, зустрічались поміж собою, тому лише ентузіасти могли відшукати тут інтригу. Хоча, це ще як подивитись, бо під керівництвом Желько Любеновича "лиси" все встигли зробити до цього кілька сміливих кроків на вихід із підвалин турнірної таблиці.

Перший тайм минув, як то кажуть, у одні ворота. Без жодних шансів для Миная, хоча команда Любеновича під перерву й наважувалась ходити в цілком пристойні контратаки. Але тоді вже було пізно на щось впливати в контексті першої половини зустрічі, за ходом якої на полі диктувала умови гри виключно одна команда. Шахтар, як неважко здогадатись.

Такого завзяття й пристрасті шматувати чужий захист, здається, у виконанні "гірників" цього сезону ми ще не бачили. На ворота Кемкіна одразу було спрямовано кілька небезпечних ударів, а не оце ось, як зазвичай, розкатування м’яча до вірного. І одного разу Азарові навіть влучив у правий каркас класним дальнім пострілом із протилежного краю поля.

Під такий бойовий ритм Шахтар просто жив у атаці й не відходив від чужих володінь, і в підсумку домігся свого на 24 хвилині. Конопля до цього впав за контакту з Корнійчуком на правому фланзі штрафного, а VAR у підсумку нагородив гравця Миная попередженням, тоді як господарям надав право на пробиття пенальті. Судаков із позначки поклав удар точно в праву дев’ятку.

Не минуло й десяти хвилин після того, як Минай фактично привіз гол у власні ворота. Вакула наварив невдалою передачею з лівого флангу до зони перед штрафним, де Кевін на самоті покотив на Сікана до пів кола, а той прицільно пробив під ліву стійку. Вихор атак Шахтаря на цьому точно не мав наміру зупинятись, але якщо вже такий смаколик, як удар зльоту від Коноплі з правого флангу на 42 хвилині, влучив у стійку, то щось "гірникам" у цій грі таки було пороблено з результативністю.

У другій половині матчу баланс сил не зазнав жодних змін. "Гірники" втратили в ентузіазмі, і це стало нашим головним болем, як тих, хто спостерігав за цією грою ще 45 із надлишком хвилин. Жодного розгрому, передумови до якого створив перший тайм, у підсумку так і не сталось. Та й до перерви Кемкін працював на лінії помітно більше, аніж після відпочинку. Хоча моменти в команди Пушича таки були, тоді як тренер навіть ротацією неохоче грався. Зійшлись на 2:0, та й усе по тому.

У наступному турі донецький Шахтар зіграє в гостях у київської Оболоні, тоді як закарпатський Минай гостюватиме в черкаського ЛНЗ.

Шахтар — Минай 2:0
Голи: Судаков, 24 (пен.), Сікан, 30

Шахтар: Різник — Конопля, Бондар, Матвієнко, Азарові — Криськів, Бондаренко (Назарина, 86) — Зубков, Судаков, Кевін (Цуканов, 64) — Сікан (Траоре, 72).

Минай: Кемкін — Дмитрук, Прокопчук, Чуєв, Скиба, Корнійчук (Кораблін, 46) — Вітенчук (Семотюк, 64), Петько — Ременяк (Попов, 73), Гунічев (Устименко, 74), Вакула (Тищук, 85).

Попередження: Корнійчук, Кораблін, Устименко