Поступово поринаємо в новий сезон української Прем’єр-ліги, однак як же ж можна говорити про початок змагань, якщо досі не вдалось назбирати 16 учасників для його проведення. Пошуки заміни для дніпровського Дніпра-1 тривають, і визначати найбільш гідного кандидата на цю роль усе ж таки вирішили за цілком спортивним принципом — провести міні-турнір у форматі фіналу чотирьох, а там воно видно буде.

Київський Лівий берег за кілька миттєвостей до початку звітного протистояння свій крок у напрямку "еліти" зробив, здолавши в серії післяматчевих пенальті харківський Металіст 1925. А ось хто гратиме проти "лелек" у вирішальному двобої — на це питання мала дати відповідь гра на рівненському Авангарді, куди цього вечора завітали кам’янець-подільський Епіцентр та закарпатський Минай.

І хто бачив обидва матчі, той одразу помітив схожість поміж ними в одному моменті — ігри починали фактично з влучання в поперечину, однак цього разу вистрілили номінальні господарі зусиллями Запорожця на лівому куті штрафного. І Минай у підсумку потрібний ритм одразу так і не вловив та пропустив уже на 12 хвилині, коли Миронюк на правому фланзі штрафного розібрався з передачею Мороза з ударом під ліву стійку.

Однак перевага Епіцентру трималась недовго — Вакула вже за сім хвилин дальнім ударом під самісіньку ліву стійку відновив рівновагу на табло, тож історія фактично починалась із самого початку. Команди тоді набрали непогані оберти, і аби цю гру не занесло аж далеко, вони все ж таки вирішили де в чому затримати розв’язку в цьому протистоянні.

Усе заради того, аби подарувати нам другий тайм, який точно запам’ятається. Бо в ньому було одразу чотири голи, що в нашому футболі трапляється не настільки часто, як би того хотілось уболівальникам. Спочатку Минай вийшов уперед через помилку Ліповуза та Чернобая перед власним штрафним, чим скористався Пріхна. Але на 67 хвилині рахунок став знову рівним, бо Бендері дали пробити головою з подачі Владислава Кристіна з лівого флангу до центру штрафного.

Події на полі розвивались дуже швидко, і вже за кілька миттєвостей Епіцентр знову був попереду, адже Миронюка ніхто не зупинив під час просування до лівого флангу штрафного з м’ячем, і тому він вільно виконав подачу на дальню стійку на голову Кравчуку.

Але й на цьому ще не все — той-таки Миронюк вирішив стати головною дійовою особою в цій грі, і тому на 85 хвилині залишив команду в меншості через грубий підкат проти Корабліна. Примха долі полягає в тому, що саме із цього стандарту постраждалий потім виконає подачу на дальню стійку на голову Ременяку, а той знову зрівняє рахунок. І ось тоді вже тікати від серії пенальті було нікуди.

А лотерея виявилась доволі простою — знову до першої хиби. Равлик на другому ударі Епіцентру поцілив у ліву стійку, а всі інші свої удари реалізували. Отже, закарпатський Минай 30 липня гратиме за місце в УПЛ проти київського Лівого берега.

Епіцентр — Минай 3:3 (3:5 – пен.)
Голи: Миронюк, 12, Бендера, 67, Кравчук, 77 — Вакула, 19, Пріхна, 57, Ременяк, 88

Епіцентр: Чернобай — Жмуйда (Савчук, 86), В. Кристін, Мороз, С. Кристін (Климець, 90+8) — Миронюк, Ліповуз (Равлик, 62), Беженар (Полюлях, 87) — Проців (Бендера, 62), Кравчук, Запорожець.

Минай: Бандура — Дмитрук, Чуєв, Прокопчук, Дворовенко (Кисіль, 68) — Пріхна, Кораблін, Матюшенко (Скиба, 80) — Воробчак (Ременяк, 46), Гунічев (Шалфєєв, 59), Вакула (Демиденко, 80).

Попередження: Беженар, Дворовенко, В. Кристін

На 85-й хвилині був вилучений Микола Миронюк (Епіцентр) (грубе порушення).