Луганська Зоря та Олександрія ще наприкінці минулого сезону вирішували геть неприємні для себе завдання із збереження місця в українській Прем’єр-лізі, однак новий футбольний рік розпочали напрочуд успішно. Команда Юрія Коваля взагалі стартувала з двох перемог, тоді як колектив Руслана Ротаня, можливо, міг би розраховувати на такий самий початок сезону, однак гру "поліграфів" у першому турі було перенесено через участь київського Динамо в єврокубкових кваліфікаціях.

Проте очному протистоянню "мужиків" та "поліграфів" уже в рамках третього туру в столиці взагалі нічого не заважало, тож вони відкривали для нас програму суботньої частини вікенду в найбільш ранньому з можливих часових слотів.

Як тільки команди з’явились на полі для початку матчу та зробили загальні фотографії, так одразу їм довелось пройти назад у підтрибунне приміщення, бо в Києві пролунав сигнал повітряної тривоги. Цього разу футбол довелось відкласти на пів години, але стартовий свисток зрештою ми все-таки почули.

І побачене на перших хвилинах цілком відповідало очікуванням — рівний футбол двох рівних команд із невеликою перевагою гостей на м’ячі. Здавалось, що так може тривати аж до фінального свистка, проте посеред першого тайму захист Зорі почав припускатись кричущих помилок. Спочатку Беззері подарували м’яч на правому фланзі атаки, після чого він за допомоги Філіппова створив простір для результативного удару в центрі штрафного.

А потім Нваезе привіз штрафний у пів колі перед власними володіннями фолом проти Шулянського, а Ковалець пробив низом під стінкою в лівий кут воріт, бо Турбаєвський чомусь змарнував можливість "покласти" одного з гравців власної команди для запобігання такої можливості для суперників. Як наслідок, 0:2 до перерви, а команда Коваля лише трохи наблизилась у плані гостроти до суперників із моментом Герреро наприкінці першого тайму.

Початок другої половини через певні накладання розкладів трансляції хтось міг і не побачити, але він видався цікавим. Бо забила Зоря. За допомоги кутового з правого флангу на 51 хвилині, коли навіс Кирюханцева на ближню стійку завершився ударом головою від Джордана. Цей момент, а також ротація від Коваля поперерві, давали зрозуміти, що зачин цієї гри не дає відповіді на всі питання.

Далі луганці продовжували грати в гострий атакувальний футбол, тоді як "поліграфи", відверто кажучи, почали грати з вогнем так, як вони робили впродовж минулого сезону. Закінчитись це могло так само за прикладом найгірших для колективу Ротаня протистоянь, але під завісу матчу ситуацію все ж таки вдалось угамувати.

Олександрія почала атакувати й сама й була знову небезпечною, але не вбивчою, як до цього. Комбінації на чужій половині завершувались подекуди цікавими ударами, але Турбаєвський теж не просто так перебував у воротах, тож збільшитись перевазі суперників не дав. Натомість "мужики" могли забити вже наприкінці матчу, коли Єрмаков припустився страшної хиби з порожніми воротами позаду, але Горбач так цим до кінця й не скористався.

У наступному турі луганська Зоря гостюватиме у львівського Руху, тоді як посеред тижня зіграє на виїзді матч Кубка України проти Олімпії Савинці. Олександрія натомість готуватиметься приймати донецький Шахтар. 

Зоря — Олександрія 1:2
Голи: Джордан, 51 — Беззера, 24, Ковалець, 32

Зоря: Турбаєвський — Тронтель, Нваезе (Вакула, 63), Джордан, Вантух (Жуніньйо, 46) — Кирюханцев (Кораблін, 63), Яцик, Мічин (Дришлюк, 46), Башич — Герреро (Горбач, 78), Антюх.

Олександрія: Єрмаков — Кравченко (Кампуш, 71), Копина, Шабанов, Мартинюк — Ковалець (Смирний, 46), Калюжний, Шостак (Мишньов, 66) — Беззера, Філіппов, Шулянський (Костишин, 71).

Попередження: Нваезе, Дришлюк, Яцик