Події четвертого туру української Прем’єр-ліги продовжились матчем у Львові, куди нарешті заради проведення домашнього протистояння дістався львівський Рух. Команда Віталія Пономарьова спочатку мандрувала Києвом задля проведення матчу проти Оболоні (4:0), потім завітала до Черкас, де поступилась ЛНЗ (1:3), і нарешті побачила в рідних стінах власних уболівальників.

Однак суперник у "жовто-чорних" цього разу був, напевно, навіть більш потужним за попередні команди, бо луганська Зоря на старті видала потужний ривок та перемоги над Інгульцем (2:1) і Чорноморцем (1:0), однак та сама Олександрія, яка не боїться навіть Шахтар, таки спинила команду Юрія Коваля, яка якраз перед початком вікенду святкувала повернення Пилипа Будківського до дуже знайомого йому колективу.

Руху, утім, було цього дня не до зайвих сентиментів. Львів’яни зустріли суперників дуже негостинно, і майже одразу загнали їх до штрафного на почали створювати гольові моменти. А вже на 14 хвилині "жовто-чорні" отримали шанс забити з найбільшою ймовірністю у вигляді пенальті, який на рівному місці привіз Башич, сфоливши проти Дідика. Питання були по цьому епізоду, але коли Турбаєвський узяв удар Притули низом у правий кут, то сенсу говорити не було.

Як не з "позначки", так із гри господарі таки забили, причому дуже швидко. Квасниця на 16 хвилині виконав наосліп подачу до центру штрафного, де Карабін зльоту піймав м’яч на ногу та розстріляв ворота. Це була своєрідна риска під періодом домінування Руху на полі. Далі футбол був більш спокійним, і тому ми очікували, що команда Коваля таки має зайти в цю гру належним чином.

Але цього так і не сталось. Ані до настання перерви, ані після. Чому? А ніхто так одразу й не скаже. Не працювало нічого в Зорі попереду й не було помітно, що команда якось може сама собі зарадити. А Рух тим часом продовжував тримати руку на пульсі подій і просто ловив луганців на перехідних фазах та швидких закиданнях на Краснопіра.

Той радо такі моменти обслуговував, як і грав на подачах із флангів, тому як не в поперечину влучав ударом головою, так перекидав м’яч над Турбаєвським під час швидкої контратаки, як це сталось наприкінці матчу. Але тоді рахунок став уже 3:0, бо до цього мініатюрний Руніч виграв ближню стійку в "стилі Карвахаля" під час подачі кутового з лівого флангу. Тобто навіть такою перевагою в цій грі Зоря не користувалась. І якби не незрозуміле вилучення за дві жовті для Клайвера в компенсований час, то для господарів ця гра могла б стати ідеальною.

У наступному турі львівський Рух прийматиме петровський Інгулець, а луганська Зоря зіграє в гостях у київської Оболоні.

Рух — Зоря 3:0
Голи: Квасниця, 16, Руніч, 48, Краснопір, 60

На 14-й хвилині Остап Притула (Рух) не забив пенальті (воротар).

Рух: Ледвій — Руніч (Джурабаєв, 88), Холод, Дідик, Роман — Федор (Слива, 88), Підгурський, Притула (Семотюк, 72) — Квасниця (Сич, 72), Краснопір, Карабін (Клайвер, 64).

Зоря: Турбаєвський — Кирюханцев (Будківський, 46), Нваезе (Вантух, 62), Джордан, Жуніньйо (Мічин, 61) — Беніто (Горбач. 54), Яцик, Башич, Тронтель — Герреро, Антюх (Слесар, 73).

Попередження: Підгурський, Холод, Клайвер — Будківський.

На 90+1-й хвилині був вилучений Клайвер дос Сантос (Рух) (друге попередження).