Суботня частина протистоянь у рамках шостого туру української Прем’єр-ліги зуміла привернути до себе неабияку увагу глядачів, тож відповідного продовження ми очікували й від недільних протистоянь. Першим із них була зустріч у Полтаві, куди навідалась одна з найбільш результативних команд зразка початку цієї кампанії, львівських Рух, а в ролі приймаючою сторони виступала місцева Ворскла, яка лише в грі проти Шахтаря на старті конкретно схибила (0:5), але в решті трьох зустрічах пропустила лише одного разу.

Відповідно й результати виступів команди Сергія Долганського були відмінними від того розгромного рахунку, проте водночас простежувалась і певна тенденція — якщо "зелено-білі" пропускали, то потім обов’язково втрачали очки. А як не пропустити в грі проти колективу Віталія Пономарьова? На це питання не змогли знайти відповідь ані Оболонь, ані ЛНЗ, ані Зоря, ані Інгулець до цього. І якщо "жовто-чорні" перемагали, а робили вони це тричі, то це обов’язково був "сухий" матч.

"Сухим" мав бути цей поєдинок чи не "сухим" — то вже як команди виявлять бажання, однак зрозуміло було одне — газон полтавського стадіону взагалі нічого спільного із словом "професійний" не має. Грати на такому полі — собі дорожче, про що на власному прикладі дізнався Євген Павлюк, коли з травмою залишав межі поля незадовго до перерви.

А до цього команди нічого не створили, окрім єдиного моменту з неточним ударом Ієде з лівого флангу штрафного повз ближню стійку. Натомість досвідчений Олександр Скляр посеред тайму вирішив зробити наш день не таким сумним, і спочатку нагарчав на бокового рефері до жовтої картки, а вже за п’ять хвилин влетів у підкаті в ноги Дідика на друге попередження. Ніби у Ворскли й без того проблем було мало.

Під час перерви в Полтаві оголосили тривогу, тож Ворскла отримала додатковий час на те, аби відпочити. Нетривала ця була вимушена затримка, але все ж таки свою роль вона відіграла. Вона та жахливий газон, якщо вже говорити більш загально — Рух так і не зрозумів, як доводити м’яч до чужого штрафного в цій грі.

Один удар Федора з лівого флангу чужих володінь за весь тайм, та й той полетів до рук Ісенка з дріботінням від того, що колись називалось травою — це несерйозно. Але жодних претензій до колективу Пономарьова. Рух, звісно, не на шашлики приїхав на узбережжя Лтави, але й копати картоплю посеред вересня вже трохи запізно.

У наступному турі полтавська Ворскла гостюватиме в криворізького Кривбасу, тоді як посеред тижня навідається в гості до київського Динамо на перенесений матч четвертого туру, і вже на вихідних львівський Рух так само зіграє на полі "біло-синіх".

Ворскла — Рух 0:0

Ворскла: Ісенко — Крупський, Гучек, Чорноморець, Пердута — Павлюк (Хрипчук, 43), Скляр, Челядін (Кулаковський, 75) — Кане, Ієде, Мякушко (Нестеренко, 75).

Рух: Ледвій — Сич, Дідик, Холод, Роман (Лях, 87) — Притула, Підгурський (Руніч, 64), Федор — Квасниця (Клайвер, 56), Краснопір, Карабін.

Попередження: Скляр, Челядін, Кане, Ісенко — Квасниця, Сич, Дідик

На 38-й хвилині був вилучений Олександр Скляр (Ворскла) (друге попередження).