Українська Прем’єр-ліга з кожним новим сезоном стає дедалі більш непередбачуваною, тож кожний новий тур дає нам чимало приводів для того, аби обговорювати ті чи інші тенденції. Наприклад, завжди цікаво спостерігати за розвитком "молодіжного" проєкту львівського Руху, однак початок сезону для команди Віталія Пономарьова цього разу видався неоднозначним.

За чотири зіграних матчі "жовто-чорні" встигли закріпити за собою статус найбільш результативної команди ліги, проте останні дві гри похитнули їх на цій позиції, оскільки голів у матчах за участі Руху проти Динамо та полтавської Ворскли ми так і не побачили. На тлі цього на колектив Пономарьова очікувало не менш цікаве випробування у вигляді приїзду ковалівського Колосу, однієї з найбільш "сухих" команд чемпіонату останніх кількох років, на Арену Львів, тож і у восьмому турі в "жовто-чорних" могли виникнути проблеми з голами.

Перший тайм цього протистояння навряд чи здивував видовищностю когось із глядачів. Утім, однією із залучених сторін був Колос, тож ніхто й не сподівався побачити щось інше. За великим рахунком, Рух мав половину небезпечного моменту у вигляді удару Краснопіра з розвороту в пів колі перед штрафним, який спокійно забрав Пахолюк, а от Колос міг претендувати й на повноцінний гольовий епізод, коли дальній постріл із лівого флангу від Демченка полетів на шаленій швидкості прямо в поперечину. Однак на цьому все й обмежилось.

Друга половина гри нас також не вразила. Як вона минула — ніхто й не помітив, бо цікавинок на полі не відбувалось. Колос вирішив не ризикувати й хоч один заліковий бал вивести зі Львову, а Рух, як не намагався, так і не зміг закрити суперників на чужій половині й постійно завантажувати м’яч до штрафного. Як наслідок, ще один момент у Краснопіра, який той сам собі й створив, затягнувши м’яч до чужих володінь, але влучити в лівий верхній кут не вдалось. А більшого зробити не дозволили.

У наступному турі львівський Рух гостюватиме в Олександрії, а ковалівський Колос прийматиме київський Лівий берег.

Рух — Колос 0:0

Рух: Ледвій — Сич, Холод, Дідик, Роман — Федор, Підгурський, Притула (Руніч, 81) — Квасниця (Клайвер, 70), Краснопір, Карабін (Климчук, 59).

Колос: Пахолюк — Поправка (Криворучко, 46), Козік, Бондаренко, Цуріков — Краснічі, Демченко — Алефіренко (Дієго, 72), Оріховський, Третьяков (Велетень, 90+4) — Болівар (Паулаускас, 72).

Попередження: Дідик, Федор, Козік — Цуріков, Криворучко