Розіграш десятого туру української Прем’єр-ліги продовжувався матчем у Одесі, куди в гості до місцевого Чорноморця завітав рівненський Верес. Колектив Олега Шандрука завершив частину сезону перед початком жовтневої міжнародної перерви більш ніж гідно — спочатку "червоно-чорні" відібрали очки в донецького Шахтаря (1:1), а потім узагалі обіграли луганську Зорю (2:1), тож їхнє просування вгору в турнірній таблиці неможливо було залишити непоміченим.

"Моряки" під керівництвом Олександра Бабича тим не менш намагались зробити все від себе залежне, аби зберігати перевагу за кількістю набраних очок над Вересом, чого досягли, зокрема, за рахунок своєчасної перемоги над київською Оболонню (1:0) перед відходом на вимушений відпочинок. Утім, головна проблема Чорноморця так і залишилась — непогана гра в обороні супроводжувалась результативністю на рівні найгірших команд чемпіонату за цим показником.

Перший тайм цього протистояння ввійде до історії як один із найбільш прагматичних. Таким його зробив колектив Бабича, який у статичному контролі м’яча не надто квапилась лізти та ті три захисник мури, які побудував на власній половині Верес уже від перших хвилин. Насправді, так могло тривати дуже довго, проте на посеред тайму швидкий перехід до атаки через правий фланг завершився прострілом Петряка на дальню стійку, де Морозко зрізав м’яч у власні ворота.

Аби уникнути чергової важкої розмови з головним тренером під час перерви, рівненці почали намагатись просувати м’яч уперед, але майже до завершення тайму в них не виходило створити гольові моменти. Чорноморець тим часом усе так само нікуди не квапився, і якби не пара моментів у Годі незадовго до перерви, то задум Бабича можна було вважати бездоганним за таких умов.

У другому таймі одесити намагались виконати той самий номер і все, за великим рахунком, ішло до їхнього успіху. Окрім моменту на 65 хвилині, коли аут із лівого флангу від Шевченка завершився скиданням головою від свіжого Гайдучика, який влучив у Єрмакова, а відскок від суперника миттєво завершив Вовченко. І якщо просто прибрати решту ігрового часу в цьому матчі, то ніхто б нічого й не помітив.

У наступному турі одеський Чорноморець гостюватиме у львівського Руху, тоді як рівненський Верес прийматиме полтавську Ворсклу.

Чорноморець — Верес 1:1
Голи: Морозко, 22 (авт.) — Вовченко, 65

Чорноморець: Рудько — Бутко, Удод, Скиба, Кисіль (Попов, 46) — Єрмаков, Жаржу (Лацабідзе, 64) — Кайо, Габелок (Васильєв, 89), Петряк (Янаков, 78) — Хобленко (Пшеничнюк, 78).

Верес: Когут — Морозко (Куція, 46), Гончаренко, Вовченко, Шевченко — Яго, Кльоц (Кучеров, 88) — Луан, Годя (Степанюк, 63), Дахновський (Шарай, 74) — Мрвальєвич (Гайдучик, 63).

Попередження: Кисіль — Шевченко