Прямая трансляция на Первом национальном.

Тактика

Після поразки від Чорноморця у криворіжан щось аналізувати важко. Цей матч буде черговим, у якому Олег Таран спробує застосувати свій тренерський талант, за допомогою якого він стільки сприятливих результатів для клубу приніс. Саме цей наставник зараз є лідером в команді, адже після того, як клуб втратив Пашаєва, Сердюка та кіперів Боровика та Диканя, команді доводиться важко. Благо, що прийшли Шелаєв, Грицай та Андрієнко.

У домашній грі проти Чорноморця Шелаєв на полі таки не вийшов, а Грицай відбував дискваліфікацію. У цій грі його поява цілком доречна, адже Карпати грають у швидкісний футбол і потрібен досвідчений гравець, що керуватиме. Хоча, можливо, й занадто швидко я приписав Шелаєву роль лідера. Треба спочатку влитись в колектив.
Важко доведеться й без Бартуловіча, який разом з Бюлюкбаши робив погоду всередині поля, хоча нічия проти донецького Металурга в гостях продемонструвала, що Таран на правильному шляху і треба тільки трохи щось підкоректувати, щоб такі поразки безшансові як від Чорноморця не траплялись. Гра з Карпатами ще раз покаже, чого не вистачає Тарану.

А тепер про Карпати. Кононова аж тепер всі признали, після великих перемог. Те саме стосується Кузнєцова. На гру тактика буде переможною і стандартною (цей "стандарт" меншою мірою розпочався після того, як в команду прийшли Кузнєцов та Ґурулі, а стабільно діяв у останніх двох матчах).

Ворота захищатиме Романенко, в центрі оборони зіграє сербський дует Мілошевіч – Тубіч. Останній в минулому матчі вирішив відпрацювати ще й за Романенка, коли руками ловив м’яч у штрафній, хоча на повторі видно, що м’яч не на стільки влучив у руку, як здавалось. Крайні беки –Кобін (правий) та Ощипко (лівий). Опорним окрім Ткачука поставити нікого, бо Ґодвіна вже немає давно. В середині Худоб’як і Ґурулі. Кожанов, за допомогою Кобіна закриватиме правий фланг, а Кополовець за підтримки Ґурулі – лівий. Користуватимуться популярністю проходи флангами від Кобіна та Кополовця, адже двоє швидкісних уродженців Закарпаття в останніх матчах суттєво додали. Невід’ємною частиною тактики будуть навіси та паси врозріз від Худоб’яка на Кузнєцова.

Психологія

Психологічний фактор і цей матч для обох команд є важливіший, аніж хтось би міг подумати. Дивіться самі, команда двічі виграла розгромно. Але в кого виграла? В Чорноморця, який відійшов від зимових канікул тільки під час гри з Кривбасом, а також в Іллічівця, який хоча й не давав вільно дихати Шахтарю в їх протистоянні, але все ж є одним із аутсайдерів. Навіть перемога над криворізькою командою не буде показником. А от матч проти Дніпра буде лакмусовим папірцем сили і стабільності Карпат. А ця гра просто визначить наскільки ейфорія заволоділа львівським клубом. А в Кривбаса є шанс скористатись можливою самовпевненістю львівського клубу. Адже так грати, як з Чорноморцем команді з Кривого Рогу не можна. Після тієї нестабільності та загрози розвалу клубу в минулому сезоні, підопічні Тарана просто змушені піднятись морально. Але їм постійно заважає ротація в складі.

Ключові протистояння

Кузнєцов – Хіді і захист Кривбаса

Кузнєцов доводитиме, що він багато забиває постійно, а захисники Кривбаса проти цієї закономірності.

Димінський, Коротиш – Кривбас

Почесний президент Карпат та генеральний директор мають певне відношення до Кривого Рогу. Один з них там грав у футбол, а інший працював на одному з підприємств.

Кобін, Кополовець – Крайні беки Кривбаса

Швидкісний поїзд Львів – Ужгород буде курсувати правим флангом, а Львів – Чоп – лівим :-)

Слова

Роман Каракевич, нападаючий Кривбасу:

"Карпати зараз на ходу і я не сумніваюся, що після двох впевнених перемог вони думатимуть лише про перемогу і в цій зустрічі. Але і нам після домашньої поразки від Чорноморця не залишається нічого іншого, як грати на виграш".

Олег Кононов, головний тренер Карпат:

"У Маріуполі не обійшлося без епізодів, які закінчувалися небезпекою у наших воріт. Підопічні помилялися і тактично, і технічно - тепер над цим треба працювати на тренуваннях, щоб якомога більше знизити відсоток браку під час гри".

Орієнтовні склади:

Карпати: Романенко – Кобін, Тубіч, Мілошевіч, Ощипко – Ткачук – Ґурулі, Худоб’як, Кожанов, Кополовець – Кузнєцов

Кривбас: Хіді – Андрієнко, Карпенко, Грицай, Грановський – Шелаєв, Булку - Костишин, Бюлюкбаши – Мотуз, Мелщенко

Дискваліфіковані: Грицай (Кривбас)

Травмовані: Каракевич (Кривбас)

Прогноз football.ua: 2:0

Цікаві факти:

- у жодному з 14-ти матчів, що провели дві команди у Львові, Кривбас не здобув перемоги;

- команди займають сусідні місця в загальній таблиці чемпіонатів України. Кривбас йде на сьомій сходинці, випережаючи Карпати на 7 очок;

- Кривбас не може перемогти Карпати протягом чотирьох зустрічей;

- у чотирьох останніх матчах чемпіонату на стадіоні Україна (якщо додати сюди і формально виїздну гру з ФК Львів) Карпати забили 11 голів;

- Кривбас три останні гри на полі суперників звів до нічиєї, а взагалі не може виграти за межами Кривого Рогу шість матчів поспіль.

Матч першого кола: Кривбас - Карпати 1:1 (Мелащенко, 16 - Пшеничних, 22)

Останній матч на полі Карпат:
28.07.2007 Карпати - Кривбас 3:0 (Батіста, 3, 78, Худоб'як, 22)

Історія матчів:

Всього зіграно 28 ігор: +15=6-7 44-32

На полі Карпат: +11=3-0 28-10

Іван Федик спеціально для Football.ua