Пообідати з цим веселим та балакучим чорногорцем – одне задоволення. Навіть і не скажеш, що ця мила людина на футбольному полі перетворюється на щось таке, яке суперники згодом будуть обходити десятою дорогою. Але це вже їхні проблеми. Наразі можна лише тішитися, що клуб зумів переконати Младена Кашчелана продовжити свою кар’єру саме у Львові.

Вибір

- У мене було дуже багато запрошень з Польської екстра-кляси. Можна було вибирати досхочу. Але мій агент запевнив мене, що Карпати - оптимальне рішення для продовження моєї кар’єри. Тут поставили хороше завдання – вийти в єврокубки, мені сподобався молодий тренер і міцна команда. Загалом, тут гарні умови і мене все влаштовує. Не шкодую, що погодився переїхати до України.

Татуювання

- Оці китайські ієрогліфи на правому плечі означають мій життєвий девіз – Бог, успіх, родина. Це найважливіші речі в моєму житті. Я дуже релігійна людина, хочу досягти чогось в своїй кар’єрі і дуже люблю своїх батьків. Вони зараз живуть в Которі – місті, звідки я родом. Невдовзі я планую одружитися зі своєї дівчиною – вона проживає в Сербії. Скоро заберу її до Львова, от тільки знайду відповідне помешкання.

13

- Я переконаний, що цей номер стане для мене фартовим, не зважаючи на людські стереотипи. Цього числа вистачає у моєму житті, до того ж, я народився саме 13-го. Запитався в адміністраторів чи вільна футболка з моїм улюбленим номером і коли мені ствердно відповіли – я дуже зрадів.

Кар’єра

- Я починав грати в містечку, де народився – за клуб Бока Котор. У 19 років мене запросили до дортмундської Боррусії. Звісно, я одразу ж погодився – грав, правда, за молодіжну команду. Але хотілося більшого, тож я переїхав в клуб Карлсруе. На жаль, у мене виникли непорозуміння з агентом, через які я не міг нормально грати. Прикро про це говорити, але що зробиш – я повернувся на Балкани. Грав у Сербії, за белградські клуби, а потім поїхав шукати щастя до Польщі. Там я грав 2 роки за ЛКС з Лодзя. Все було добре, поки не почалася атестація, яку наш клуб не пройшов і йому довелося понизитися у класі. Агент запропонував хороший варіант з львівськими Карпатами. Я і подумав – чом би й ні. От, приїхав…

Тубіч

- Так, саме йому я вирішив зробити контрольний дзвінок. Неманья розвіяв усі мої сумніви. Сказав, щоб я сміливо погоджувався і їхав сюди. Він добрий хлопець, допоміг мені, як я приїхав до Львова. Я йому щиро вдячний за це. До речі, коли приїде моя дівчина, Йованні (дружині Тубіча – Авт.) теж буде з ким розважитися.

Збірна

- Виклик до Національної збірної – це найкраще, що може трапитися з гравцем. За збірну Чорногорії я вже провів два матчі (розмова з Младеном відбулася до його чергового поєдинку за збірну) – дебютував на Кіпрі, відграв там увесь матч. Ми зіграли внічию 2:2. Не хочу оцінювати свою гру, але хлопці казали, що виглядало усе добре. Сподіваюся, тепер гратиму в збірній стабільно.

Позиція на полі


- У Польщі я був pomocnikem (півзахисником – Авт.), а тепер я опорник (сміється). Це така позиція, де потрібно багато рухатися і багато працювати. Треба починати атаки своєї команди і руйнувати атаки суперника. Треба грати від воріт і до воріт, в обороні і в атаці.

Лазаревскі

- У Карпатах є кілька іноземців. Є серби, македонець… Мені байдуже, звідки людина - всі ми однакові. До Карпат я прийшов разом з Владе Лазаревскі. Він мій друг. Ми кілька разів зустрічалися на полі. Бувало, що я перемагав, бувало, що і програвав. Але як би не було, ми не раз зустрічалися поза футбольним полем. Від Варшави, де грав Владе, до Лодзя, де грав я – усього нічого: 120 кілометрів. Ми їздили один до одного.


Про Кашчелана


Олег Кононов, головний тренер Карпат

- Младен – півзахисник оборонного типу. Він дуже серйозно грає у відборі м’яча, добре володіє ударом з обох ніг, а окрім того готовий виконувати великі обсяги роботи. Цей гравець нам дуже сподобався і ми ми вирішили, що він нам буде дуже потрібний.

Ігор Дедишин, генеральний директор Карпат


- За своєю манерою гри Младен нагадує такого футболіста, як Гатузо з Мілана. Звичайно, ми не хочемо робити ніяких порівнянь і видавати аванси, але цей гравець нам був потрібний і ми його здобули. Трансферна вартість цього гравця не розголошується – ми домовилися, що це буде комерційна таємниця

Неманья Тубіч, захисник Карпат

- Я добре знаю Младена. Ми грали разом кілька років тому за югославську молодіжку. Я можу запевнити, що він добрий гравець і хороша людина. Перед тим, як приїхати до Львова, він телефонував мені і питався про місто, Карпати, тренера та уболівальників – це його дуже цікавило. Тобто, скільки людей приходить на матчі. Я сказав, що в середньому тисяч десять, але буває і більше. А ще розповів про атмосферу в клубі і в команді, сказав, що перед нами стоїть серйозна задача і ми робимо усе, щоб її виконати. Зрештою, я ще сказав, що мені тут добре.