Пряма трансляція на Football.ua і Першому  Національному.

Тактика

Приїзд київського Динамо у будь-який куточок нашої країни викликає неабиякий ажіотаж. А тим паче, коли це стосується Закарпаття, краю де давно сформувалися міцні динамівські симпатії. Однак, незважаючи на таку обставину, навряд чи ужгородський стадіон Авангард буде вщент заповнений.  Причин в цьому декілька. Це і будній день з не зручний початком гри, і "кусючі" ціни на квитки ( пропуски на матч продаються в двох цінових категоріях – 25 і 50 грн.) та й Динамо останній часом, на середньо статичного українського вболівальника,  щось "не те" .

Однак навряд чи остання згадана обставина турбує Ігоря Гамулу. За зізнанням тренера закарпатців після гри з Арсеналом, його цікавить лише футбольний клуб Закарпаття. Що ж, останні результати клубу значно підняли шанси команди у боротьбі за збереження прописки на наступний сезон. В кожному матчі підопічні Гамули б’ються не на жарт, демонструючи при цьому не погані морально-вольові якості. Можна не сумніватися – сьогодні на полі глядачі побачать схожу картину. Закарпаття навряд чи зможе продемонструвати якісний футбол (тим паче, хто їм дасть цього зробити), однак "солодкою булочкою" для Динамо суперник точно не буде.

В обох команд перед матчем панувала робоча атмосфера. В господарів видужав Трішович, в Динамо рвуться грати Шевченко і Юссуф (нагадаємо, обидва попередній матч у Донецьку пропускали). Наче все в порядку з Хачеріді,  хоча не виключено що Євген розпочне гру з лави запасних.

Щодо тактики команд, то  щоб  з прогнозовану картину протистояння, навряд чи потрібно бути сильним футбольним експертом. Одні будуть атакувати, інші – героїчно оборонятися, сподіваючись на контратаки. Тим паче, всі умови для швидких рейді у команди Гамули є. Перш за все, це швидкі флангові гравці Трішовіч і Іванов. Навряд чи побачимо ми в старті закарпатців форварда Алексєєва, який м’яко кажучи в двох останніх матчах не вражає. В цілому, розташування команди Гамули має бути традиційним: 4-4-1-1, де під єдиним нападником Давидовим буде баражувати Гомес.
Дискваліфіковані: немає

Травмовані: Надь, Малиш  - Богуш, Гусєв


Про кризу Динамо говорять всі кому не ліньки. Традиційно в таких випадках, дістається всім – починаючи від гравців, закінчуючи слухняного тренером президента. Втрата очок і у сьогоднішньому матчі дійсно може трохи змінити  кон’юнктуру відносин головних дійових осіб сучасного Динамо. Хоча це не більше, ніж припущення. Щодо тактики динамівців, то тут прогнозується повернення у основу Шевченка. Невеликі шанси є, що на лаву для запасних переміститься Ярмоленко, який цього року поки не вражає. За лівий фланг скоріш за все повністю відповідатиме Маграо. Хоча, Газзаєв тим і дивує футбольну Україну – якщо він повірив в когось, довіряє до кінця. Тим паче, коли цей гравець втиснутий у певні, знайомі лише головному тренеру, тактичні рамки.

Психологія

Як не парадоксально, але в цьому компоненті передматчевої  аналітики, перевага в апріорі слабкіших. Закарпаття в останніх двох турах взяло 4 пункти, що для номінального аутсайдера є хорошим показником. До всього цього ще і очки в гостях взяло, чого з командою стається вкрай рідко. До речі, останній раз закарпатці привозили турнірні пункти саме з Києва, перемігши Оболонь. Виходить, Київ – щасливе місце для ужгородської команди. Втім, Динамо це не стосується, бо у 8 поєдинках у рамках вищого дивізіону, Закарпаття жодного разу не відбирало очки у динамівців...

Динамо в двох останніх матчах здобуло аналогічні закарпатським результати, однак у призмі втрати фактичного лідерства ( нагадуємо, що по втраченим очкам лідери "біло-голубі"), така ситуація не радує   прихильників команди. Хоча навряд чи психологічний стан команди не задовільний. Не думаю що обов’язковість сьогоднішньої  перемоги  негативно вплине на командну психологію,  адже таке завдання стоїть перед футболістами Динамо  в кожному матчі.

І ще не варто забувати про те, що ужгородцям в цьому матчі нічого втрачати. Програють – буває, мовляв, гранд є гранд! Відберуть очки – стануть  місцевими героями. А ще динамівцям категорично не рекомендуємо недооцінювати суперника – Шахтар на цьому вже впіймався.

Ключові протистояння

Мілевський, Шевченко – оборона Закарпаття

Навряд чи тут щось потрібно коментувати. Динамівські форварди забили по голу в останніх поєдинках, натомість закарпатці пропустили лише одного разу. Крім захисників, не забуваймо про кіпера Бабенка, пробити якого вкрай важко при наявності в Дмитра спортивного куражу. 

Райчевіч, Микуляк, Гомес – Вукоєвіч, Нінковіч

Нічого сперечатися – центральні хавбеки Динамо за класом на голову вищі за своїх закарпатських опонентів. Однак щодо технічних якостей вище порівнюваних футболістів, то тут перевага бачиться не такою очевидною. В будь-якому випадку, боротьба за центр поля обіцяє бути дуже цікавою.

Даніло Сілва, Єрьоменко – Леандро, Трішовіч

Лівий фланг Закарпаття вважається найсильнішою ланкою команди. Правий фланг захисту Динамо вже  роками вважається проблемним, то ж чому б господарям цим не скористатися?. Жарти жартами, бразило-фінно-сербське протистояння – це не тільки колоритно, але і футбольно цікаво.

Давидов – оборона Динамо

Сергій боєць до кісток мозку, однак самому протистояти  потужній парі Хачеріді – Алмейда йому буде важкувато. Думається, основним завданням єдиного форварда буде  виконання не так голеадорських, а стримуючих функцій.

Слова

Рубен Гомес, півзахисник Закарпаття:

"Наразі нас очікує матч проти двох київських команд – Динамо та Оболоні. Перехід від протистояння з сильним суперником до більш слабкого не вплине на настрій гравців на матч з Пивоварами. Проти Динамо додаткової мотивації для нас не потрібно. Просто потрібно вийти і відграти у своє задоволення, тоді й виходити у нас все буде. Впевнений, що на динамівців чекає важкий матч з нами. Щодо Оболоні, гадаю, ми переважаємо цю команду в класі. Свідченням цього є перемога над ними у Києві. Більше того, з кожною грою наша команда набирає обертів, тому три очки з Пивоварами ми маємо брати".

Віталій Комарницький, захисник Закарпаття:

"На такі  матчі як з Динамо,  додаткової мотивації не потрібно. Будемо виходити й грати, впевнений , що «хлопчиками для биття» для динамівців не будемо".

Прогноз Football.ua: 0:2

 



Прогноз СПОРТЛИГИ - победа Динамо

Более подробно смотрите здесь

Матчі між собою


 Всього зіграно 8 матчів: +0 =0 -8, м'ячі 5:23

На полі Закарпаття – 4 гри: +0 =0 -4, м'ячі 4:10

Останній матч на полі господарів: 03.05.2008, Закарпаття – Динамо – 1:4 (Крайя, 16 (з пенальті) – Юссуф, 32, Бангура, 36, 88, 90+3)

Історія взаємовідносин

Із восьми зустріечей проти Динамо закарпатські футболісти жодну не можуть занести собі до активу, хоча в половині з них перевага киян вимірювалась лише одним голом. Проте в чотирьох інших матчах столичний клуб здобував великі перемоги - як на своєму, так і на чужому полі (5:0, 3:0, 4:1, 4:1).

При цьому закарпатці забивали в усіх домашніх матчах проти Динамо по одному голу. В трьох перших це робили гравц, так чи інакше пов'язані з київьскою командою. Ігор Продан - вихованець Динамо, Юрій Целих свого часу пробував сили в складі киян, а Тарас Михалик вже потім став гравцем команди.

Частіше за інших в ворота Закарпаття забивали Флорін Чернат, Георгій Пєєв и Ісмаель Бангура - по три рази. Причому Бангура під час останнього приїзду до Ужгорода відзначився хет-триком. По два голи забили Максим Шацкіх і Аїла Юссуф.

Цікаві факти

Динамо - єдина команда в чемпіонаті, що жодного разу не програвала. Безпрограшна серія киян уже налічує 26 матчів.

На своєму полі Закарпаття набрала десять очок в дев'яти матчах і забило лише дев'ять м'ячів. Це найгірший показник результативності серед усіх команд для домашніх матчів.

Динамо - найбільш агресивна команда на виїзді. У киян 22 очки в 10-ти матчах, 15 забитих м'ячів і усього сім пропущенних.

Аїла Юссуф символ перемоги Динамо. В 11-ти матчах за його участю кияни набрали 100% очок - 33.

Динамо володіє найнадійнішою обороною (всього 10 пропущенних м'ячів), а Закарпаття - найгірша атака чемпіонату - 14 голів.

У першому таймі Закарпаття забило всьо два м'ячі, тоді як після перерви - в шість разів більше. Показники пропущенних ужгородцями м'ячів також краще після перерви - 15 против 17-ти.

Динамо у першому таймі забило м'ячів, в другому - 25. Пропустило відповідно 4 і 7.

Арбітр. Грисьо (Львів)

І для Динамо, і для Закарпаття у нинішньому чемпіонаті Юрій Грисьо асоціюється з вдалими результатами. Кияни в липні на своєму полі розгромими Таврію 6:0 (при цьому господарі отримали два попередження, а гості - тільки одне), а ужгородці, також вдома, нічиєю завершили поєдинок з Шахтарем (тут львівьский рефері показував картки лише гостям - три жовті и червона).

Всього в чемпіонаті 2009/2010 Грисьо провів вісім матчів, 19 разів показував жовту картку, одного разу вилучав гравця і досі не призначав пеналті. Цікаво, що у цих матчах гості не забивали більше одного разу, проте змогли двічі перемогти господарів.