У першій частині сезону Favbet Ліги 1 не було ні в кого кращої оборони, ніж у Буковини. Команда пропустила менше всіх, і велика заслуга у цьому якраз воротаря чернівчан Богдана Когута. Зрозуміло, під час зимового антракту з’явилася інформація, що голкіпера приглянули у Прем’єр-лізі, однак, на наше здивування, на старті весняної частини сезону ми не знайшли його прізвища у жодній команді. Пояснити цю ситуацію ми попросили самого Когута. 

– Богдане, під час зимового антракту тебе не було в складі Буковини. Подейкують, пробував сили у прем'єр-ліговій команді?

– Це правда – усі три збори провів з Металургом (Запоріжжя). 

– У запорізькому Металурзі посилена воротарська конкуренція. Як працювалося з тамтешніми голкіперами? Когось із команди знав раніше?

– Так, у команді були дуже хороші голкіпери – Старцев, Грдлічка. Тренери запросили на збори мене і Боровика, і вийшло так, що ми вчотирьох працювали під керівництвом Краковського. У Металурзі зібрані кваліфіковані тренери та хороший колектив, в якому було приємно працювати. 

З команди знав добре Руслана Платона, ми товаришуємо давно, ще з часів Карпат та Буковини, а також Андрія Шевчука, з яким грали в Севастополі. З рештою воротарів склалися також непогані відносини, я був наймолодший серед них, тому мені було чому повчитись в більш досвідчених колег.

Я мав підписати контракт з клубом, але весь час керівники чомусь постійно відтягували. Тренери ж обіцяли, що все буде добре. На превеликий жаль, я зазнав серйозної травми – розрив передніх хрестоподібних зв’язок. На вівторок намічена операція. Лікарі прогнозують період від 4,5 до 6 місяців без футболу. Зараз найголовніше – вилікуватись, адже це моя перша "велика" травма.

– Звісно, у такій ситуації виникає питання – що далі? У якому наразі ти статусі – вільного агента, гравця Буковини? Які строки відновлення прогнозують лікарі?

– Я опинився у важкому положенні: розірвав контракт з Буковиною до 28 лютого, щоб мене встигли заявити як вільного агента, а у Запоріжжі сталася така неприємна ситуація. До речі, у суботу я був на грі чернівчан проти Олімпіка, мав розмову з головним тренером. Хочеться подякувати Юрієві Гію за його підтримку. Він сказав, що зі мною поновлять контракт та допоможуть усім, чим зможуть. Хоча в нашої команді зараз у фінансовому плані дуже складні часи, але, поспілкувавшись з керівництвом, побачив – усі вірять, що все налагодиться. 

– Як гадаєш, якою буде весна для Буковини? Кажуть, навіть на контрольні матчі команда ледве-ледве збирала кошти…

– Так, це дійсно правда – гроші десь позичали на контрольні матчі. Наскільки мені відомо, також погашували борг перед Федерацією за рахунок позичених головним тренером грошей. На даному етапі ситуація складна, але по грі з Олімпіком можу сказати, що хлопці – молодці, з лідером бились до останнього і здобули позитивний результат. Всі сподіваються на краще майбутнє!

Артур Валерко, Football.ua