Донеччани зараз проводять збори на базі ФК Полтава і скористалися нагодою провести контрольну зустріч у цьому місті.

Перша половина матчу пройшла майже зовсім без моментів. Лише наприкінці тайму Соломка та Матвєєв у Полтави мали нагоду забити, але удар першого відбив голкіпер, а другий не влучив у ворота після кутового.

У другій половині гри сталися усі ключові події. На початку тайму гірники завдали кілька дальніх ударів, перевіривши Кучинського, а полтавці відповіли на це ударом Фомича повз ворота. На 67 хвилині Полтава відкрила рахунок – після проходи і прострілу справа від Зеленевича новачок Юрій Соломка, опинившись один неподалік від дальньої штанги на куті воротарської площі, відправив м’яч у сітку.

За 10 хвилин Шахтар відігрався – після кутового м’яч влетів у ворота Полтави від п’яти одного з гравців донеччан.

Наприкінці матчу невелику перевагу мала Полтава, Шахтар експериментував із кількістю гравців на полі, відпрацьовуючи гру в меншості. За кілька хвилин до завершення матчу червону картку за відмашку після жорсткого підкату отримав Насібулін.

У підсумку – нічия 1:1.

Склад Полтави (у дужках – заміни, шрифт – гравці на перегляді): Кучинський (Казаков) – Матвєєв (Зозуля), Бутенін (Парамонов), Бондаренко, Коваленко (Матвєєв) – Турчанов, Боровець, Зеленевич (Семчук), Манджгаладзе (Насібулін, Манджгаладзе), Соломка – Семчук (Фомич).

Євген Бриж, спеціально для Football.ua