До матчу криворізький «Гірник» перебував на третій знизу позиції в таблиці – лише тернопільська «Нива» й «Буковина» мали гірші результати, – плюс зазнав двох поспіль поразок. Полтавці ж втрапили у щільний проміжок чемпіонату і вийти з нього переможцями не змогли – вже втретє поспіль, ураховуючи кубкову дуель із Шахтарем, вони програють на своєму полі.

Гра на стадіоні Локомотив розвивалася вкрай неспішно – команди довго вибирали шляхи до воріт одна одної. Ініціативою володіла Полтава – але моментів у неї було обмаль, а от Гірник одного разу міг забити. Видовищності грі додавали єдиноборства – поступатися так просто ніхто не хотів. На 34 хвилині шальки терезів схилилися на бік Гірника: захисник Полтави помилився, наступивши на м’яч, його підхопив Нудний, обігравши Бутеніна й зробивши передачу на Гвоздевича, якому лишалося лише розстріляти ворота.

Ані ранні заміни, ані настанови Близнька не змінили хід гри у другому таймі – і на його початку гості провели другий м’яч. Зозуля і Парамонов завалили на газон Ільяшова, а пенальті спокійно виконав Нудний. Гості могли забити і втретє, але надійно цього разу діяв Кучинський. І лише після цього Полтава стала прокидатися. Гравці, які вийшли на заміни, пожвавили дії команди попереду, з’явилися моменти, але удар Боровця відбив воротар Роман Гурін, з пострілом Насібуліна впорався захисник, а Зеленевич не влучив у ворота.

Лише коли сплив основний час гри, полтавці таки забили гол престижу. Зеленевич на правому фланзі відпасував на Кравченка, той виконав навіс, Коваленко виграв верхову боротьбу, а новачок Микола Ковталюк відправив м’яч у сітку. Хлопець 95 року народження, у Полтаві з’явився після нетривалих виступів за дублі Карпат та Іллічівця. За кілька секунд після того, як м’яч було розіграно, арбітр дав свисток – Полтава зазнала третьої поспіль домашньої поразки, а Гірник здобув свою вього лише другу перемогу в чемпіонаті.

Євген Бриж, Football.ua

Перша ліга, 11-й тур

ФК Полтава – Гірник 1:2 (0:1)

Голи: Ковталюк, 90+6 – Гвоздевич, 33, Нудний, 48 (з пенальті).

ФК Полтава: Кучинський — Зозуля, Бутенін, Парамонов, Кравченко, Лісовий (Ковталюк, 81), Турчанов (Боровець, 39), Зеленевич, Соломка (Насібулін, 46), Коваленко, Фомич (Олійник, 56). Головний тренер – Ілля Близнюк.

Гірник: Гурін — Буряк, Павлов, Баєнко, Солдат, Рябов (Дорош, 80), Боровський (Бука, 72), Григорик, Гвоздевич, Нудний (Перін, 83), Ільяшов (Ситало, 63). Головний тренер –Геннадій Приходько.

Попередження: Кравченко, Ковталюк, 86.