"15 січня у нас розпочався перший навчально-тренувальний збір команди. На цьому етапі планується підняти загальну фізичну підготовку. Також ми плануємо провести дві контрольні гри. 25 січня з Черкаським Дніпром у Білозір’ї, а 28 січня у Кривому Розі з місцевим Гірником на їхній новій базі. На зборі також плануємо переглянути ряд новачків, які потенційно можуть поповнити нашу команду і нашу місцеву перспективну молодь", — сказав Лавриненко в інтерв'ю офіційному сайту Зірки.

"Про велику ротацію у колективі не йтиметься. Буде 2-3 точкових підсилення, але це будуть футболісти, які суттєво зможуть зміцнити наш колектив. Деякі вже братимуть участь у поточному зборі. Кандидати є, але повноцінними гравцями їх можна буде вважати тоді, коли з ними будуть підписані контракти".

"Перший збір у Кіровограді проходитиме з 15 по 28 січня. Потім у футболістів буде декілька вихідних, а 3 лютого ми виїжджаємо на навчально-тренувальний збір до Полтави, який триватиме до 16 числа. Там візьмемо участь у Кубку Пожичевського. Планується участь першолігових Полтави, Нафтовика-Укрнафти, Сум, дублю маріупольського Іллічівця та друголігового донецького Шахтаря-3. Загалом шість команд. Ми проведемо п’ять контрольних поєдинків з 4 по 16 лютого. На цьому етапі ми ще не плануємо награвання основного складу. Тут ще закладатиметься фундамент фізичної підготовки, буде більше швидкісно-силової роботи".

"Третій збір поки що знаходиться на стадії погодження з президентом клубу. Він пройде або в Ужгороді на базі Камелот, з якою ми знайомі  за літнім збором, або ж це буде збір у Туреччині. Орієнтовно останній етап підготовки пройде з 26 лютого по 11 березня. Далі виходимо на тижневий цикл і 21 березня вже починаємо весняну частину чемпіонату домашнім матчем із Гірником-Спорт".