Перед матчем Полтава й Нива виявилися сусідами в таблиці, посідаючи відповідно 12-ту і 13-ту сходинки. Однак очкова відстань між командами є значною – як і потенціал та завдання, від того, імовірно, і такий рахунок у грі. Господарі були налаштовані нарешті перервати свою п’ятиматчеву безвиграшну серію, тим більше, грали вдома вперше за останні чотири тури (таким є календар першої ліги).

Гості, які відпочивали в попередньому турі через +:- із розпущеною алчевською Сталлю, пропустили швидкий гол, що вплинуло на їхні подальші дії. Уже на другій хвилині Максим Зеленевич у центрі поля підхопив м’яч, наблизився до штрафної площі, тримаючи «на хвості» цілу групу опонентів, завдав сильного удару низом, а Насібулін, повз якого летів м’яч, підкоригував його політ, дезорієнтувавши воротаря і записавши гол на власний рахунок.

Нива, плани якої сплутав такий розвиток подій, усе ж не знітилася і намагалася гнути свою лінію. Однак вибір гравців у захисті у Федорчука більший, і його лінія оборони справлялася із усією небезпекою від тернополян. У їхньому виконанні можна відзначити хіба що дальні удари та моменти після стандартів.

Полтава відзначалася фланговими атаками, які розганяли Зозуля праворуч та Насібулін ліворуч, розраховуючи на Вовченка та Зеленевича в атаці. Однак відзначитися вдруге судилося аж ніяк не гравцеві лінії атаки, а правому захиснику Фаворову: на 48-й хвилині після кутового Насібуліна з лівого флангу він переправив м’яч у ворота, опинившись майже без опіки на ближньому до подачі куті воротарської площі.

Навіть після другого м’яча Нива ще демонструвала жагу до боротьби, однак сил гравцям уже не вистачало, а Полтава зміцнила побудову завдяки чотирьом замінам «по позиціям». На 86 хвилині у ворота тернополян влетів третій гол: після стандарту Насібуліна (цього разу штрафний з правого флангу) не вийшов удар у Бондаренка, але першим з м’ячем був Фаворов, після удару якого м’яч закотився у сітку.

До завершення матчу скоріше Полтава могла забити вчетверте, аніж Нива – провести гол престижу. У підсумку полтавці піднялися на одинадцяту позицію, а Ниву знизу піджимає Миколаїв, якому цього туру зарахували +:- за гру зі Сталлю.

Євген Бриж, Football.ua

Полтава – Нива 3:0
Голи: Насібулін, 2, Фаворов, 49, 86

Полтава (старт): Кучинський, Ковальчук, Зеленевич, Вовченко, Бондаренко, Насібулін, Фаворов, Недоля, Зозуля, Ткачов, Кравченко

Нива: Мельниченко, Гудак, Яневич, Емерсон, Донець, Керчу (Красномовець 72), Озарків, Волошин Я. (Сокуренко 60), Кухарук, Грищенко, Кухарський