Прямая трансляция на ТК Футбол.
 
До всіх проблем в грі Карпат на початку сезону перед важливим матчем проти прямого конкурента в турнірній таблиці додаються ще й кадрові втрати. Відразу четверо гравців зелено-білих через дискваліфікацію не зможуть прийняти участь у цьому поєдинку. А Ощипка та Ткачука взагалі можна називати надважливими для гри команди. З втратою ще й Мілошевіча Олегу Кононову знову доведеться змінювати захисну ланку команди.
 
Швидше за все Федецький перейде на лівий фланг оборони, справа зіграє Петрівський, а в центрі поряд с Борхою - Балажіц. Годвін розташується поряд з Голодюком та Худоб'яком в центрі поля. Попереду точно будуть грати Батіста та Лукас, а от третім може бути будь-хто, найголовніші претенденти Зеньов та Крістобаль.
 
У Оболоні ситуація в турнірній таблиці ще гірша. Пивовари ще жодного матчу не виграли в цьому чемпіонаті. Незважаючи на те, що команді особливих завдань не задають, проте програвати ніхто не любить, і психологічний тягар на плечах киян відчувається.
 
Зі свого боку продовжує шукати вихід із ситуації і Сергій Ковалець, який перевіряє різноманітні варіанти в грі та складі команди. В порівнянні з матчем проти Металурга тиждень тому також очікуються зміни, до основи можуть повернутись Сібіряков та Панас. В перших дев'яти турах з Пластуном в центрі оборони вже грало четверо різних гравців, і далеко не факт, що там знову зіграє Леонідов.
 
Травмовані: Даніло Авелар (Карпати)
 
Дискваліфіковані: Мілошевіч, Ощипко, Ткачук, Кополовець (всі - Карпати)
 
Історія взаємовідносин
 
Всього зіграно 8 матчів: +4=1-3 14:6
 
На полі Карпат: +3=0-1 9:1
 
Останній матч на полі Карпат (19.09.2010): Карпати - Оболонь 3:0 (Кузнєцов, 66, 80, Худоб'як, 90+2)
 
- два домашні матчі після повернення Оболоні до еліти Карпати виграли у киян з загальним рахунком 8:0;
 
- навесні 2009 року Карпати перемогли в останньому турі Львів під керівництвом Сергія Ковальця і з цілою групою теперішніх гравців Оболоні у складі, після чого Львів вилетів до першої ліги.
 
Цікаві факти
 
- Карпати в усіх без винятку матчах цього сезону пропускали;
 
- Оболонь не може перемогти в 12-ти матчах поспіль;
 
- Карпати виграли лише одногу разу в 13-ти останніх іграх;
 
- гравцям Карпат показано найбільше жовтих карток серед усіх команд вцьому сезоні - 32;
 
- а от в матчах з Оболонню суперникам було показано чотири червоних картки.