Прямая трансляция на 2+2.
 
Дві команди з Заходу України останнім часом не дуже вдало виступають. Волинь після непоганого початку чемпіонату ось уже кілька матчів не може перемогти, а Карпати взагалі лише раз виграли цього сезону і наразі перебувають в зоні вильоту. Безперечно, кожен з суперників хоче сьогодні здобуть звитягу і покращити свою статистику. Це додає інтриги до і так напружених матчів команд, які можна сміливо називати принципивими.
 
Після перемоги 7:1 у Кубку Віталій Кварцяний поставив такий же склад у матчі проти Ворскли, але команда зіграла просто погано і заслужено програла. Можливо, лучанам просто не вистачило сил зіграти два матчі одним складом. Якби тренер й хотів, то він вже не може поставити той же склад. Через вилучення в Полтаві на зіграє сьогодні Шарпар, якого в центрі поля швидше за все замінить бразилець Гобер (інший варінт Кінаш). Цікаво, який варіант вибере тренер в атаці, Майкон розпочинав сезон ближче до лівого флангу, але тепер, коли він стільки забиває, бразилець частіше грає по центру. Мабуть, з ним в парі знову вийде Шумахер, а по флангам будуть допомагати Бабир та Лопес. Хоча великі шанси зіграти з перших хвилин мають Герасимюк, Пічкур та Павлов, який вчора зробив хет-трік в матчі дублерів. Для Кварцяного це нормально буде випустити його і сьогодні в старті, тим більше замінили Євгена якраз після його третього м'яча.
 
Карпати в останніх турах просто неймовірну кількість дискваліфікованих гравців мали, по два-три важливих футболіста мали пропускати деякі матчі. Сьогодні через дисциплінарні причини ніхто у зелено-білих не залишився поза складом. Єдиною втратою може бути Худоб'як, він не грав в Донецьку і невідомо чи встиг відновитись до сьогоднішньої гри. Зате точно будуть на полі Голодюк та Федецький. Проблеми у Карпат попереду, де окрім Лукаса практично ніхто не забиває, Зеньов, Гурулі та Батіста не можуть вийти на свій рівень.
 
Травмовані: Карковський, Смірнов, Стевіч - Даніло Авелар
 
Під питанням: Худоб'як (Карпати)
 
Дискваліфіковані: Шарпар (Волинь)
 
Слова
 
Сергій Сімінін, захисник Волині:
 
"Карпати пішли на спад. Таке з кожною командою буває. Кілька сезонів усе в порядку, а потім починаються проблеми. Але мене більше Волинь цікавить – ми будемо брати реванш. З опущеними головами на поле точно не вийдемо".
 
Леандро, захисник Волині:
 
"Це буде непроста гра. Усі хлопці серйозно налаштовуються на неї. Думаю, важливу роль відіграє концентрація. Потрібно буде діяти уважно весь матч, адже суперник непростий – ви й самі знаєте. Тож легкої гри можна не очікувати..."
 
Історія взаємовідносин
 
Всього зіграно 14 матчів: +8=0-6 16:13
 
На полі Волині: +5=0-2 9:6
 
Останній матч на полі Волині (03.04.2011): Волинь - Карпати 0:3 (Кожанов, 3, 33, Худоб'як, 59)
 
- ці суперники у вищій лізі ніколи не грали внічию;
 
- минулого сезону Карпати двічі обіграли Волинь, а ігри проходили доволі спокійно. А от в сезоні 2003/2004, за підсумками якого Карпати вилетіли до першої ліги і команди довго не зустрічались, два матчі запам'ятались не лише перемогами лучан, але й сканадали. В першому побились Володимир Гащин та Мацей Налєпа, а в другому лідер Карпат Сергій Мізін в грубому підкаті зламав ногу 20-річному Дмитру Трефиловському з Волині;
 
- саме у Луцьку Карпати останнього разу перемагали на виїзді в квітні, після цього в дев'яти матчах: =4-5;
 
- Волинь та Карпати найбільш недисципліновані команди цього сезону: у Волин 33 попередження та три вилучення, у Карпат всього дві червоні картки, зате аж 39 жовтих;
 
- у цьому сезоні на двох команди забили 20 голів, і жодного з них українець.