Одразу після завершення жеребкування основного раунду Ліги чемпіонів УЄФА цього вечора не варто було відволікатись від футболу, бо саме завершувалась підготовка до другого матчу криворізького Кривбасу проти севільського Бетіса на полі Беніто Вільямарін у рамках плей-оф кваліфікації Ліги конференцій УЄФА.

Певна річ, що всі ми розуміли перспективи команди Юрія Вернидуба в контексті двоматчевого протистояння, перша частина якого тиждень тому завершилась поразкою української команди з рахунком 0:2, що, за великим рахунком, не залишало простору для оптимістичних фантазій нашим уболівальникам.

Але Кривбас усе ж таки спробував скористатись тим фактом, що й суперники відчували власну перевагу, тож відповідним чином поводили себе на полі — розкуто й вочевидь не налаштовано на боротьбу вже з перших хвилин. Тоді й треба було завдавати удару по самолюбству команди Мануеля Пеллегріні, але на 14 хвилині удар злету від Бандейри під час подачі з лівого флангу від Драмбаєва влучив у дальню стійку.

Це був найкращий момент криворізького колективу за ці 180 хвилин, і якщо ми вже кажемо, що він не завершився взяттям воріт, то подальша доля результату не підпадає під жодні сумніви. Бетіс виграв і другу частину дуелі, при чому зробив усе необхідне для цього на чужих помилках наприкінці першого тайму.

Кривбас пропустив перший гол на 40 хвилині, коли простріл Абде з лівого флангу на ближній завершив Руїбаль, після чого сталось, напевно, найгірше, що могло статись із командою Вернидуба, — вона почала розсипатись. Той-таки Абде цим і скористався, тож дубль за три подальші хвилини — говорити більше немає про що.

У другому таймі гостям залишалось не пропустити ще більше голів і, за можливості, знову спробувати десь підловити суперників на зниженні рівня мотивації. Але Бетіс не з тих команд, які кидають справу на пів шляху, коли вона здається зробленою, тому цього не сталось і звітного вечора. Гру взагалі завершували на межі від ще більш розгромного рахунку.

Фінальний свисток хорватського арбітра Ігора Паяца відправив севільський Бетіс у основний раунд Ліги конференцій УЄФА, тоді як криворізький Кривбас так і не пробився в осінню частину міжнародних змагань.

Бетіс — Кривбас 3:0 (перший матч – 2:0)
Голи: Руїбаль, 40, Абде, 41, 43

Бетіс: Сілва — Бельєрін, Льоренте (Перро, 46), Натан, Родрігес — Кардосо, Альтіміра — Родрі (Хуанмі, 68), Лосада, Абде (Форнальс, 59) — Руїбаль (Діао, 59).

Кривбас: Кліщук — Бандейра (Понєдєльнік, 46), Романчук, Стецьков, Дібанго — Бізімана, Вакулко (Хомченовський, 71) — Д. Кузик (По, 46), Луньов (Соса, 59), Драмбаєв — Кожушко (Микитишин, 59).