Чоловічий футбольний турнір у рамках літніх Олімпійських ігор-2024 у Франції набирає оберти, однак для збірної України після поразки в стартовій грі від Іраку (1:2) ситуація в квартеті вигадає все важче й важке. Ще й Аргентина за кілька миттєвостей до початку протистояння "синьо-жовтих" проти Марокко здолала азіатського представника (3:1), тож колективу Руслана Ротаня потрібно було виключно перемагати.

Але проти такої потужної підтримки, яку забезпечили "атласним левам" трибуни в Сент-Етьєні, які "раптово" виявились суцільно "червоними", було важко щось протиставити. Ще й агресивний стиль колективу Таріка Сектіуї давав про себе знати повсякчас, тож наш далеко не бездоганний захист місцями дуже помітно просідав.

Однак ось так віддати перевагу лише марокканцям на початку цієї зустрічі було неможливо — "синьо-жовті" з часом почали себе більш вільно почувати в складних умовах, і це був уже геть інший футбол. На рівних, так би мовити. А там, де на рівних, той однією вдалою дією в чужому штрафному можна обмежитись для відкриття рахунку в грі. На 22 хвилині простріл Брагару з лівого флангу штрафного замкнув Криськів і понеслась.

Марокканці явно занервували в той момент та кинулись ще дужче атакувати наші фланги. Але аж надто великої роботи до перерви вони Фесюна так і не змусили робити. Ба більше — ще кілька моментів створила саме команда Ротаня біля чужих воріт, тож загальне враження з передчуття небезпеки змінилось на до певної міри задоволення від побаченого на полі.

Проте так було не завжди, а тільки до перерви. Бо в другому таймі тиск Марокко прогнозовано зростав і в певний момент наш захист таки тріснув під ним. Спливла година основного часу, і центр захисту пропустив передачу на хід Рахімі, після чого Салюк був змушений просто валити суперника, заробив для себе червону картку, а в наші ворота призначили пенальті, який сам постраждалий і реалізував.

Натхненні африканською жагою до полювання, марокканці пішли добивати нашу олімпійську збірну. І тут уже треба віддати належне Фесюну, бо як не захист мав рятувати Україну від негараздів, то хоч на воротаря на останньому рубежі можна було покластись. І дійсно, особливо в компенсований час, сейви голкіпера стали вирішальними.

Бо вони дали змогу вискакувати до контратак, а на 90+8 хвилині взагалі стався епізод, який змусив ці галасливі трибуни принишкнути остаточно. Рубчинський дав пас на хід Федору до правого флангу штрафного, а той одразу прострілив під порожні для Краснопіра. Спочатку взагалі ніхто не повірив, що це можливо. А воно ось як виходить.

Заключний матч групового етапу олімпійська збірна України проведе проти Аргентини, тоді як Марокко зіграє проти Ірака за повної рівності очок у всіх команд у групі. "Це ж було вже".

Україна U-23 — Марокко U-23 2:1
Голи: Криськів, 22, Краснопір, 90+8 — Рахімі, 64 (пен.)

Україна U-23: Фесюн — Крупський, Салюк, Батагов, Мартинюк (Сич, 75) — Криськів (Таловєров, 65), Рубчинський, Михайленко — Хлань, Сікан (Краснопір, 65), Брагару (Очеретько, 65).

Марокко U-23: Ель Каджоуї — Хакімі, Ель Аззузі (Накаш, 87), Букамір (Кешта, 74), Ель-Уахді — Річардсон, Таргаллін, Ель-Ханнус — Еззалзулі, Рахімі (Моугуб, 87), Бен-Сегір (Ахомаш, 87).

Попередження: Сікан, Хлань, Рубчинський, Крупський, Сич — Хакімі

На 63-й хвилині був вилучений Володимир Салюк (Україна U-23) (грубе порушення).