Сербський нападник Душан Влахович повертається на поле стадіону Артеміо Франкі у Флоренції на матч проти місцевої Фіорентини та ще й у стані її непримиренного суперника останніх років – туринського Ювентуса. Про це говорили в Італії відразу після обговорення ситуації в Україні ще з кінця вихідних, і лишень після цього згадували, що сам матч стане першим для цих команд у півфінальній серії Кубка Італії. Обстановка була і так розжарена, а фанати "лілій" ще й роздали своїм уболівальникам 10 тисяч свистків перед входом на трибуни, тому звуковий супровід був суттєвим.
 
До приїзду Влаховича готувалися ґрунтовно, тому зовсім не дивно, що головна ударна сила "зебр" залишилася осторонь футболу в першій половині матчу. Складно сказати, як взагалі можна було звикнути до умов, коли кожен твій дотик м'яча супроводжується оглушливим гулом із трибун. Колектив Віченцо Італьяно своєю грою фанатів радував рідко, тому побачити вболівальників, що постійно стоять на ногах, за досить завзятої підтримки з їхнього боку, було великою приємною несподіванкою.
 
Як і сербський нападник, весь Ювентус перебував під великим тиском. Господарі не збиралися віддавати жодного метра своєї території, тому пресинг з їхнього боку був незамінним атрибутом будь-якої спроби гостей хоч якось потримати м'яч під контролем. Очевидно, що за таких умов саме Фіорентина мала у підсумку більше гольових моментів, але найбільш наближений до голу з них — постріл Іконе з правого флангу штрафного майданчика — пройшов повз дальню штангу.
 
Не було у Юве моментів у першій половині матчу, так само як і банальних пропозицій в атакуючій грі, а другий тайм для колективу Аллегрі ризикував розпочатися з серйозних труднощів. Лишень штанга врятувала Періна від закрученого удару з правого флангу штрафного майданчика від Іконе в блискавичній контратаці, після чого Фіорентина тільки продовжувала нарощувати тиск. Здавалося, що пропущений м'яч для "б'янконери" ходить десь поблизу, проте їм при цьому поступово почало вдаватися виходити в контратаку, завдяки чому напруга хоч трохи сходила нанівець.
 
Звелося все до того, що під завісу дуелі ми передчасно спостерігали другий акт зустрічі Мілан — Інтер, а команди благополучно вели гру до підсумкової нічиєї. Як виявилось, висновки були поспішними. Уже в компенсований час авантюрний і неточний простріл Куадрадо з правого флангу у свої ворота зрізав Венуті, після чого його довелося втішати всій команді. Очевидно, що зручний для "лілій" рахунок у стратегії двоматчевої дуелі перестав бути таким.
 
Гра у відповідь між туринським Ювентусом і Фіорентіною відбудеться 20 квітня.
Фіорентина — Ювентус 0:1
Гол: Венуті, 90+1 (авт.).
Фіорентина: Терраччано — Одріосола (Венуті, 46), Міленкович, Ігор, Біраги — Кастровіллі (Дункан, 82), Торрейра, Бонавентура — Іконе (Гонсалес, 83), Пьонтек (Кабрал, 65), Сапонара (Сотт)
Ювентус: Перін — Данило, Де Лігт, Де Шильо — Аке (Куадрадо, 46), Локателлі, Артур, Рабіо, Лука Пеллегріні — Влахович, Кін (Мората, 59).
Попередження: Бонавентура, Міленковіч — Пеллегріні, Де Шильо.