Посеред січня 2023 року для чотирьох учасників Суперкубку Іспанії, що проходив у Саудівській Аравії, розіграш Ла Ліги тимчасово було перервано зі зобов’язанням у подальшому все ж таки дограти свої очні протистояння в рамках першого кола. Севільському Бетісу та каталонській Барселоні посеред звітного тижня таким чином випав обов’язок зіграти свій матч сімнадцятого туру національної першості на полі стадіону Беніто Вільямарін. А оскільки "зелено-білі" програти в серії пенальті півфіналу кубкового турніру, то їм ще й випадала нагода взяти реванш.

Це, відповідно, збільшувало напругу в нашому двобої, проте додатково накладало зайві обмеження на дії гравців відносно безпеки власних воріт. Футболісти Мануеля Пеллегріні в цьому компоненті дещо перестарались із хвилюваннями, бо їхній низький блок цілком влаштовував опонентів, які звичним чином намагались заколисувати захист розіграшем м’яча на чужій половині. Але за таких умов Барселоні непогано було б мати адресантів передач на загострення, у плані чого "блаугранас" зазнавали певних труднощів.

Залишалось лише покладатись на індивідуальні дії того-таки Педрі чи Рафіньї, або на постійне перебування в глибині в пошуках м’яча від Левандовські. Польський нападник, до речі, дуже корисно для команди проводив цю гру, що, утім, мало певні наслідки для рівня загрози безпосередньо від нього. У подібних пошуках щастя біля чужих володінь команда Хаві й провела переважну частину ігрового часу в першому таймі, залишивши на час після перерви вирішення власних завдань.

Звісно, варто також зачепити під час обговорення й спроби чинити спротив від Бетіса, гравців якого можна було похвалити хіба що за якісний блок перед власним штрафним майданчиком. Думки в атаці від команди Мануеля Пеллегріні ви так і не побачили аж до того моменту, коли рахунок у грі став не на користь футболістів андалузького клубу. На 65 хвилині Бальде втік до лівого флангу контратаки, звідки видав простріл під порожні ворота на Рафінью, який той без зайвих пригод перетворив на забитий м’яч.

Барселона на тлі власного успіху вирішила не ризикувати становищем, перебуваючи на полі суперників, і зі свого боку також перебудувалась на низький блок. При цьому, команда Хаві хоча б залишала для себе сподівання виходити до контрнаступів на чужу половину, що й мало місце десь біля 80 хвилини, коли кутовий із правого флангу від Педрі завершився скиданням головою від Араухо на Левандовські під розстріл дальнього кута чужих воріт.

Як для такого настрою матчу, гру на той момент, як здавалось, було закрито. Проте іншої думки дотримувався Кунде, який уже за п’ять хвилин примудрився зіпсувати "суху" серію тер Штегена невдалим скиданням у бік власних воріт грудьми подачі з правого флангу від суперників. Це спричинило пожвавлення з боку Бетіса в ланці атаки, однак команда Пеллегріні в цей день була налаштована на що завгодно, окрім якісної гри в атаці.

Наступний матч севільський Бетіс проведе вдома проти Сельти з Віго, а каталонська Барселона на власному полі зустрічатиметься з іншою командою з Андалусії — Севільєю.

Бетіс — Барселона 1:2
Голи: Кунде, 85 (авт.) — Рафінья, 65, Левандовські, 80

Бетіс: Сілва — Руїбаль (Сабалі, 78), Песселья, Луїс Феліпе, Абнер — Родрігес, Карвалью (Гвардадо, 62) — Енріке (Родрі, 78), Фекір (Хуанмі, 63), Каналес — Іглесіас (Вілліан Жозе, 78).

Барселона: тер Штеген — Кунде, Крістенсен, Араухо, Бальде — Гаві (Ферран, 84), Бускетс, де Йонг (Кесс’є, 89) — Рафінья (Фаті, 81), Левандовські, Педрі.

Попередження: Руїбаль, Гвардадо, Луїс Феліпе

На 90+5-й хвилині був вилучений Вілліам Карвалью (Бетіс) (неспортивна поведінка) (після фінального свистка).